Doğalgazın Kavak'a gelmesi için büyük emek verdiklerini vurgulayan Başkan Sarıcaoğlu, 'Seçim çalışmalarında Kavak'a doğalgazı getireceğiz diye halkımıza söz vermiştik. Şimdi vermiş olduğumuz bir sözü daha tutmuş olmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün iletim hattı çalışmalarının başlaması için gerekli imzaları attık. Kısa sürede çalışmalar başlayacak ve ilçemiz artık doğalgaza kavuşacak' dedi.

'OSB'ye katkısı büyük olacak'
Sarıcaoğlu, 'Doğalgazın gelmesini vatandaşlarımızın istediği kadar OSB'de yeni iş yeri açacak iş adamlarımızda istiyor. Birçok iş adamımız doğalgaz gelir gelmez fabrikalarını Kavak'a taşıyacaklarının da müjdesini verdiler. Doğalgaz iş yerleri için enerji tasarrufu açısından çok önem arz ediyor. Bu da işverenlerimizin Kavak'a gelmeleri konusunu cazip kılıyor' ifadelerini kullandı.
Samsun'dan Kavak'a gelecek olan doğalgaz iletim hattı için imzaların atıldığı törende konuşma yapan doğalgaz firması genel müdürü Yılmaz Kolsan, Kavak'ın en geç önümüzdeki yıl içerisinde kademeli olarak doğalgazı kullanmaya başlayacağını açıkladı.