İTSO Başkanı Metin Anıl, 17-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ve alanında dünyanın en büyük mobilya fuarı olan Milano İ- Saloni 2018 için bu yıl da gezi düzenlediklerini söyledi. Başkan Anıl, gezi için Yenişehir Havaalanı'ndan özel uçak kaldırılacağını belirterek, 'Türkiye'nin en önemli mobilya üretim merkezlerinden biri olan İnegöl'deki mobilyacı üyelerimizin fuarı gezebilmeleri ve dünyadaki mobilya trendlerini yakından takip edebilmeleri için bu yılda bir gezi organizasyonu yapmaya karar verdik. Bunun için Ekonomi Bakanlığı ile görüşerek kaynak bulduk. Geziye katılmak isteyen üyelerimiz masraflarının yarısını peşin olarak karşılıyoruz. Ancak destek alabilmek için limitet şirket, anonim şirket veya kooperatif temsilcisi olmak gerekiyor' dedi.
Gezi için 180 kişilik kontenjan belirlendiğini söyleyen Metin Anıl, İTSO üyesi firmalardan en fazla iki kişinin iştirak edebileceğini bildirdi. Kişi başı ücretin önümüzdeki günlerde belirleneceğine vurgu yapan Başkan Anıl, 'Geziye katılmak isteyen üyelerimiz en geç 9 Mart Cuma akşamı mesai bitimine kadar form doldurarak odamıza ön başvuru yapabilecekler. Fuar gezisi, 19 Nisan-22 Nisan tarihleri arasında 4 günlük organizasyonu kapsayacak' diye konuştu.
Üyelerine yönelik çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı fuar gezileri düzenlediklerini belirten Metin Anıl, İnegöl'ün lokomotif sektörü mobilya olduğu için, Milano Fuarı'na ilgi gösterildiğini ifade etti. 4 yıldır fuar için Yenişehir Havaalanı'ndan özel uçak kaldırdıklarına vurgu yapan Anıl, 'Dünyanın en büyük mobilya fuarlarından biri olarak kabul edilen Milano İ-Salonu Mobilya Fuarı, ilçemizdeki mobilya sektörü için çok önemli görüyoruz. Fuar gezisi, İnegöl mobilya sektörünün dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmesine olanak tanıyor' dedi.
Üyelerin, tek seferde 5 fuarı birden gezerek sektörel gelişmeleri yakından görebileceğini, klasik ve modern tarz mobilyalar ile yeni tasarımları inceleyebileceğini kaydeden Başkan Anıl, ayrıca dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen firma temsilcileri ile görüşerek iş bağlantısı yapabileceklerini de söyledi.