Anlaşılan Instagram, bu özelliklerle fotoğraf paylaşım uygulamasından epey öteye geçmeyi hedefliyor.

Instagram bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmasa da Instagram ve Instagram Direct Android uygulamalarında keşfedilen yeni dosyalar, bu özelliklerin çok yakında kullanıcılarla buluşabileceğini gösteriyor. Görüntülü ve sesli arama desteğinin ikonları, uygulamaların APK'sındaki çeşitli imaj dosyalarında görülüyor. Söz konusu dosyalar, 'call.png', 'video_call.png' ve 'action_call.png' gibi isimler taşıyor. Şirketin tüm kullanıcılara dağıtıp henüz aktif etmediği kodlar, yakın zamanda gelecek olan özelliğin de habercisi gibi görünüyor.

Instagram görüntülü arama desteğiyle, en önemli rakiplerinden ve ilham kaynaklarından biri olan Snapchat ile arasındaki bir farkı daha kapatacak. Snapchat'in görüntülü arama özelliği çok yoğun biçimde kullanılmasa da 3 yıldır uygulamada mevcut. Görüntülü ve sesli arama desteğinin de eklenmesiyle birlikte Instagram'ın tıpkı Facebook gibi komple bir sosyal medya ve iletişim platformuna dönüşeceğini söylemek mümkün gibi görünüyor.

Yeni bir özelliği tanıttıktan kısa süre sonra herkesin kullanımına açan Facebook, WhatsApp hikayelerde de özelliği duyuruyu yaptıktan hemen sonra devreye almıştı. İkonlar APK içerisine eklendiğine göre görüntülü görüşme desteği her an devreye alınabilir. Bize de sadece Instagram tarafından yapılacak duyuruyu beklemek kalıyor.

KAYNAK:WEBRAZZİ