Samsun Haber: AK Parti Samsun Kadın Kolları Başkanlığı referandum çalışmaları boyunca sahada aktif rol oynayan Samsun ve ilçelerinde bulunan kadın kolları üyeleriyle biraraya geldi. İlkadım Belediyesi Derebahçe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan başta olmak üzere Samsunlu milletvekillerinin eşleri, ilçe belediye başkanlarının eşleri, Samsun'un 17 ilçesinin kadın kolları üyeleri katıldı.

ÇALINMADIK KAPI BIRAKMADIK

Samsun ve ilçelerinde referandum boyunca yoğun emek harcayan AK Parti Kadın Kolları üyelerine teşekkür eden AK Parti Samsun Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, "Kadının evden çıkması erkeğin evden çıkmasına benzemiyor. Aklının yarısını evde bırakır. Şunu da biliyoruz ki, kadınlarımız bu davanın öncüsü olarak canlarından çok sevdiği çocuklarını bile başkalarına emanet ederek, üstlerindeki emanet olan bu dava bilinciyle sahalarda gezdiler. Çalınmadık kapı bırakmadılar. Cesurca, yürekleriyle o kapıları çaldılar. Emeğiniz çok büyük. Hepinize çok teşekkür ediyoruz. Referanduma saatler kaldı ve bu saatler de bizim için çok önemli. Lütfen eşinizi dostunuzu arayın ve oy kullanmalarını sağlayın'' diye konuştu.

ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN

Samsun'un ilçelerini tek tek sayarak ilçelerde görev almış kadınlara teşekkür eden ve alkışlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise, ''Uzun zamandır çok konuşma yaptım, hepsinin yeri bende ayrı ama son zamanlarda bu kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum. Ülkesini şehrini seven fedakar kadınların gözlerindeki ışıltıyı görmekten çok etkilendim. Genellikle bu tip toplantılar seçimden sonra yapılır. Ama hepimiz sahadan geliyoruz, evet çıkacağını görüyoruz. Bundan şüphemiz yok. Yine de her ne olursa olsun, Allah hepinizden razı olsun. Hepiniz canla başla çalıştınız. Bu şehrin vekili olmak bana nasip olduğu için her gün şükrediyorum. Her seçimin akşamüstünde 'Yine nasıl başardılar' diyorlar ya sizin sayeniz de başarıyoruz'' ifadelerini kullandı.

DÜNYANIN EN BÜYÜK KADIN HAREKETİYİZ

16 Nisan'da Türkiye'nin güçlü geleceğinin belirleneceğini söyleyen Karaaslan, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: ''Biz eğer salonlardan çıkmasaydık sadece masa başında yazıp çizenler olsaydık bu başarıyı elde etmemiz mümkün müydü? Biz kadınlar olarak önemli bir şeyi daha başardık. Bu zamana Türk siyasetinde evin içine girmek, kadınla siyaset konuşmak bu kadar mümkün değildi. Taa ki Recep Tayyip Erdoğan'a kadar. Elbette partilerin kadın kolları vardı. Ama kapı kapı dolaşmak, sıkılmadık el bırakmamak ve teşkilatçılıkta görev almak AK Parti'yle oldu. Bugün 4 milyondan üyesiyle AK Parti Kadın Kolları dünyanın en büyük kadın hareketi ve biz o hareketin parçasıyız. Artık daha özgüvenliyiz, daha tok bir sesle 'Biz de varız' diyoruz.''

Zerrin SOMUNCU