Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, cinsel istismar ve çocuğa şiddet olaylarında verilen cezalara tepki gösterdi.

ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Usta, "Geçen hafta medyaya yansıyan bir olayla tekrar sarsıldık. Diyarbakır'da üç yıl önce yaşanan ancak medyaya yeni yansıyan bir olayda da zihinsel engelli bir çocuğa cinsel tacizde bulunan 22 sanık geçtiğimiz yıl tahliye edilmiş. Bu tahliyeleri anlamak mümkün değil. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatının mağdurun baskıya maruz kaldığını belirtmesine rağmen, mahkemenin verdiği bu karar vicdanları yaralamıştır" dedi.

ELİNDEN TUTMAK VATANDAŞLIK GÖREVİ

Samsun'un Çarşamba ve İstanbul'un Tuzla ilçelerinde özel kreşlerde çocuklara uygulanan şiddet olaylarına dikkat çeken Usta, "Buralardaki problem nedir, bunu tam bilemiyorum. Ancak bu olayların üzerine gidilmesi gereği ortada. Çocuklarımızı her türlü ihmal ve istismardan korumamız gereğini vurgulamak istiyorum. Korkudan, tehditten, baskıdan dolayı konuşmaktan çekinen kadın ve çocuklarımızın elinden tutmak, onların derdine derman olmak aynı zamanda vatandaşlık görevidir. Geçen hafta Sayın Akdağ bu cinsel istismar kanun tasarısıyla ilgili grubumuzu da ziyaret etti. Orada da hemen hemen bir fikir birliğinin olduğunu da gördük, biz görüşlerimizi de ilettik. Bu düzenlemenin bir an evvel yapılarak çocuklarımızı koruma yönünde adımların atılmasının gerekli olduğunu ifade etmek isterim" diye konuştu.