Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) bu yıl 52. kez kapılarını açarken, Türkiye fuardaki en büyük alana sahip ülke olarak, Berlin'e adeta çıkartma yaptı. Bölgesel ve şehirsel tanıtımların yer aldığı fuarda turizmin kalbi Antalya bölgesi en büyük sayıyla ülkemizi temsil etti. 186 ülkeden 10 bin civarında firmanın katıldığı fuara Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılması hem fuara, hem de Türkiye'ye olan ilgiyi artırdı. İki bakan Türkiye stantlarını ziyaret ederek turizmcilere moral verdi. 2018'de senenin ilk iki ayında satışlarda yüzde 30'ların üzerinde artış olması turizmcilerin yüzünü güldürürken, Türkiye ve Almanya arasındaki siyasette normalleşme süreci de turizmdeki artışı hızlandırdı.
Türkiye stantlarının bulunduğu 3. holde ülkemizi simgeleyen önemli tatil yerlerinin resimleri ve Truva Atı heykeli de büyük ilgi çekti. Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak üçüncü havalimanı projesi Türk Hava Yolları'nın (THY) standının hemen yanında maket olarak tanıtıldı.
Bakan Numan Kurtulmuş, erken rezervasyon sonuçları itibariyle 2018'de Almanya'dan 5 milyon Alman turistin Türkiye'ye gelmesini beklediklerini ifade ederek, 'Rus, İngiliz ve diğer milletlerden turist sayıları da süratle yukarıya çıkıyor. Ümit ediyor ki 2018 sonu itibariyle Türkiye toplam turist sayısında 38 milyonluk bir turist sayısına ulaşacaktır' dedi.
Turizm fuarı için Berlin'e gelen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Numan Kurtulmuş ile birlikte stantları gezerek turizmcilerle yakından ilgilendi. Çavuşoğlu, Alman Mevkidaşı Sigmar Gabriel ile bu sabah bir basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının yeniden gözden geçirilmesini istedi. Gabriel ise Türkiye'deki gelişmeler ışığında Almanya'nın seyahat uyarılarını güncelleyeceğini belirtti.

Berlin ITB fuarına Antalya damga vurdu