Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı komisyon toplantısı Büyükşehir Belediyesi'ndeki Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleştirilen komisyonda 50 madde görüşüldü. 50 madde de komisyon üyelerinin oy birliği ile kabul edilerek meclise havale edildi.

ŞEHİRDE ALAN BULMAK ZOR

Komisyonda, taşınması planlanan Gülsan Sanayi Sitesi'yle ilgili önemli iki madde görüşüldü. Buna göre Gülsan için, İlkadım ilçesinde bulunan Toybelen ve Atakum ilçesinde bulunan Çobanözü mahallerindeki iki alanın sanayi alanı olarak belirlenmesine oy birliğiyle karar verildi. Gülsan Sanayi Sitesi'ne alternatif alanlar oluşturmak gerektiğini ifade eden Çakır, "Gündem maddelerimizin iki tanesi Gülsan'ın taşınacağı İlkadım ilçesindeki Toybelen ve Atakum ilçesindeki Çobanözü mahallelerinde sanayi alanı oluşturulması oldu. Toybelen'deki alan 60 bin metre kare Çobanözü de 50 bin metrekarelik alanlar. Şehre yakın yerlerde alternatifler oluşturmaya çalışıyoruz. Şehir merkezinde büyük bir alan bulmak çok zordu. Şu anda Toybelen ve Çobanözü'nü bulduk. Şu anda iki yer mevcut, ilave yerler de arıyoruz. Toybelen'deki altyapı çalışmaları neredeyse tamamlanmak üzere. Diğer alan da mülkiyetler oluşturulduktan sonra altyapı çalışmalarına başlanacak. Gülsan'da mülk sahiplerine ilkesel olarak bedellerini ödüyoruz. Zanaatkarlara yer göstereceğiz ve eğer talep ederlerse de bedel karşılığında da onlara burayı tahsis edeceğiz. Ayrıca Sarıışık mevkiinde de daha çok imalata yönelik, bu iki alandan daha büyük bir alan. Yeni oluşturulan bu iki alan daha çok Gülsan'daki küçük ölçekli tamirci, oto elektrikçi gibi sanayi esnafına yönelik olacak. Her iki alan da ana yola çok yakın bölgeler. Kooperatifler eliyle alanların yapımını birlikte yürüteceğiz. Gülsan'daki istimlak sürecimiz devam ediyor. Yaklaşık 30 dükkanın istimlak bedelleri ödendi. Diğer yerlerin de mahkeme sonuçlarını bekliyoruz" diye konuştu.

AFRİN ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ YAŞAYACAK

Komisyon maddelerinin biri de şehit isimlerinin cadde, sokak ve yollarda yaşatılması maddesi oldu. Komisyonlarda görüşülen maddelerde, Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Havzalı Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şafak Şahin'in adının Havza Demiryurt Mahallesi'nde bulunan yola verilmesi teklifi, yine Afrin'de şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin'in isminin Havza Yenice Mahallesi'nde bulunan yola verilmesi teklifi, Gazi P. Er. Selahattin Cemal'in isminin Bafra Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan Vefa Sokak'ın yerine verilmesi teklifi, Gazi Piyade Uzman Çavuş Ramazan Kurt'un isminin Bafra Gazipaşa Mahallesi'ndeki Derya Sokak'ın yerine verilmesi teklifi, Gazi Er Tekin Sivri'nin isminin Bafra İlçesi'nde bulunan Huzur Sokak'ın yerine verilmesi teklifi komisyon üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilerek meclise havale edildi.

Zerrin SOMUNCU