Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa çok sayıda davetli katıldı. Geniş katılımlı tirit programını organize eden Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu yapmış olduğu konuşmada, 'Sözlerime başlamadan önce Afrin'de çok ciddi bir şekilde yaptığımız operasyonlarda şehit olan tüm askerlerimize Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum. Bütün yaralılarımıza şifalar diliyorum. Allah kimseyi bayraksız, memleketsiz ve topraksız bırakmasın. Tüm programlarınızı bırakıp İstanbul'dan, Bursa'dan, Ankara'dan, Gebze'den ve Samsundan davetimize icabet ettiniz. Aslında bir araya gelmektir bütün gaye. Şuan bu salonda her türlü siyasi görüşten her türlü düşünceden insan var ama mesele yemek yemek değil, mesele bir ve beraber olmak. İşte bizde bu yüzden seviyoruz muhabbet yemeği tiriti. Hep bir olalım birlik olalım bahanemiz ne olursa olsun salonumuzu hınca hınç doldurduğumuz gibi bundan sonrada omuz omuza olalım. Tüm katılımcılara uzaktan ve yakından davetimize icabet eden ve bizleri onurlandıran siz değerli konuklarımız; hepinize içtenlikle ayrı ayrı şükranlarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Allah bu sıcak ve samimi birlik ve beraberliğimizi daim etsin' dedi.
Tirit bahanesiyle bir araya geldiklerini vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise yaptığı konuşmada, 'Tirit aslında Kavak'ımızı adeta çimento gibi birbirine bağlıyor. Samsun ve tüm ilçelerinde tirit programları yapılıyor ve bu tirit programlarında Kavaklı hemşehrilerimiz her zaman bulunuyor. Dolayısıyla bu da aralarında ki bağı kuvvetlendiriyor. Bu yüzden sizleri tebrik ediyorum. Hepinizin evinde içeceğiniz bir tas çorba var ama buraya gelip hemşehrilerinizle bir araya geliyorsunuz. Samsun bize emanet, Kavak bize emanet. Ülkemizin her yerinde güzel gelişmeler var. Hatırlayın bundan 3-4 yıl önce bu tür mekanlar yoktu. Kavak'ta bu tür mekanlar dahi gelişimin bir göstergesi. Zeytin Dalı operasyonu kapsamında Afrindeki tüm askerlerimize minnet ve şükranlarımızı iletelim. Gazaları mübarek olsun. Ve tabi Başkomutanımıza bu harekatın arkasında ki kamu oyu oluşturan tüm kamu kuruluşlarımıza Rabbim güç kuvvet versin. Ama onun arkasında koskoca 81 milyonluk ülke var. Arkasında siz varsınız. Bu yüzden Rabbim sizlerden razı olsun. Sevgi ve saygılarımla geceniz mübarek olsun' diye konuştu.
Binin üzerinde davetlinin katıldığı programa; Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, önceki dönem Kavak Belediye Başkanı ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici, SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş ve yönetimi, SAMFED Genel Başkanı Savaş Otruş ve yönetimi, önceki dönem İstanbul Milletvekili Yusuf Pamuk, AK Parti İlçe Başkanı Osman Atlı ve yönetimi, MHP İlçe Başkanı Cahit Kamber ve yönetimi, CHP İlçe Başkanı Mehmet Tekeli ve yönetimi, SAMKON Bölge Başkanı Köksal Akman, Başkan Yardımcısı Sait Sever ve yönetimi, SAMKON ve SADEF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Kesici, Bursa Yaşar Doğu Derneği Başkanı Dursun Koç ve yönetimi, Esenyurt Kavaklılar Derneği Başkanı Recep Uz, Gebze Samsunlular Dernek Başkan Yardımcıları Necmi Baştaş, Cemalettin Kuzubaş ve yönetimi, Bafra Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu, SAMUSAD Genel Başkanı Metin Erten, ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kaya Aşçı, KADEF Yönetici ve Dernek Başkanları, KAVKANDER Genel Başkanı Mustafa Tankal, İstanbul, Bursa ve Gebze'deki Samsunlular ve Kavaklılar Dernek Başkanları ve yönetimi, Asarcıklılar Dernek Başkanı Bayram Çevrim ve yönetimi, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Kavak Muhtarlar Derneği Yönetimi ve Muhtarlar, Samsun İli Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk ve Muhtarları, Kavak Meslek Yüksek Okulu Müdürü Necati Menek, Kavak Jandarma Komutanı Hüsnü Mete Ergin, kamu yöneticileri, esnaflar, STK Başkanları, sanayici iş adamları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kavak’ta tirit buluşması