Samsun'un İlkadım İlçesi Hançerli Mahallesi Necati Efendi Sokak üzerindeki esnaf, yıllardır çözülemeyen sorunlar nedeniyle dertli. Sokak üzerindeki bir grup esnafın, belediye tarafından belirtilen sınırın dışına çıktığını savunan diğer esnaf, ayrıca mal yükleme yapan araçlar nedeniyle vatandaşların sokağa giremez hale geldiğini ifade etti.

KAPATMA SEVİYESİNE GELDİK

Sokak üzerinde ayakkabıcı dükkanını işleten Hüsamettin Aydoğdu, "Çevredeki kahvehanelerdeki gürültülü ve çirkin konuşmalardan dolayı kadınlar buradan geçmek istemiyor, dükkanıma gelemiyor. Sokak üzerindeki dükkanların reyonları yolu daraltıyor. Esnaf iş yapamıyor. 31 yıldır burada esnaflık yapıyorum ama dükkanımı kapatma noktasına geldim" ifadelerini kullandı.

1999'DA KARAR ALINDI

Etraftaki dükkanlara mal yükleme boşaltma için gelen araçların yolu yayalara kapattığını söyleyen Aydoğdu, "Kahvehanelerin dışarıya taşan kısımları 1 metre yüksekliğindeki çitle kapatıldı, dükkanımız tamamen görünmez hale geldi. Belediye tarafından çizilen sarı çizgiye, iş yerlerinin uymadığını ifade ettik. Buradaki birçok dükkan sarı çizginin dışına reyonunu, masa-sandalyesini koyuyor" diye konuştu.

MAĞDURİYET GİDERİLSİN

Çevredeki kahvehaneler ve iş yerlerinin kendilerine ayrılan sınırın dışına çıktığını savunan Aydoğdu, "Bu konularla ilgili BİMER, CİMER ve gerekli mercilere dilekçe yolladık, fotoğraf yolladık ancak hiçbir sonuç alamadık. 1998 yılında bu sokağın yaya yolu olmasına dair bir karar var ancak aradan yıllar geçmesine rağmen bu gerçekleşmedi. Tek isteğimiz gerekli düzenlemelerin yapılarak, mağdur olmamızın önüne geçilmesi" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR

Samsun Haberleri