Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencisi A.A., otostop çekerek aracına bindiği 38 yaşındaki H.Ç'nin önce kendisini dolandırdığını ardından da taciz ettiğini öne sürdü.

KREDİ ÇEKTİM

Parası olmadığı için otostop çektiğini söyleyen 21 yaşındaki A.A., "İş aramak için geldiğim şehir merkezinden, 5 liram olduğu için otostopla dönmek istedim. Bindiğim araçtaki adam bana iş teklif etti, ben de kabul ettim. Bir süre sonra çeşitli nedenlerle benden kredi çekmemi istedi, ben de bankalardan çektiğim yaklaşık 25 bin lirayı kendisine verdim" ifadelerini kullandı.

TEHDİTLE TACİZ

H.Ç.'nin, parayı geri ödeyeceğine dair söz verdiğini vurgulayan A.A., "Ancak sözünü tutmadı. Cinsel tacizde bulundu, karşı çıkınca da parayı ödememekle tehdit etti. Parayı ödememe tehdidiyle kendisine 5 bin lira değerinde telefon aldırdı. Öğrenci olduğumu ve parayı ödeyemeyeceğimi bildiğinden beni bununla tehdit etti, bu nedenle derdimi kimseye anlatamadım" diye konuştu.

ARKADAŞINI DA DOLANDIRDI

Çalıştığı süre içerisinde ihale için İstanbul'a da gittiklerini söyleyen A.A., "İstanbul'daki sınıf arkadaşımdan da borç istedi, sonrasında telefon hediye edeceğini söyledi. Arkadaşım B.Y. de bankadan yaklaşık olarak 13 bin lira çekerek H.Ç.'ye verdi. O dönemde kredi kartlarımıza da el koydu" dedi.

KAYIPLARA KARIŞTI

Öğrenci A.A., H.Ç.'nin borcunu ödeyeceğini söylediği 5 Mart tarihinden önce kayıplara karıştığını iddia etti. A.A. ve B.Y. polise ve savcılığa başvururken, öğrenci olduklarından dolayı ödemeleri gerçekleştiremediklerini söyleyerek, yetkililerden yardım istedi.

Olayla ilgili, Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince soruşturma başlatıldı.

Şükrü Berk ASKAR