Down Sendromlu Çocukları ve Aileleri Eğitim Dayanışma Derneği'nin (DOWN-ÇED) açılışında konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, "Down sendromlular için tek çare eğitim" dedi.

Derneğin açılışına, Kurt'un yanı sıra, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım ilçe başkanı Hakan Ay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Doen sendromlular için eğitimin önemine vurgu yapan Kurt, "Özellikle erken yaşlarda başlanılan eğitim, bu çocukların normal ilköğretim okullarına gidip kaynaştırma eğitimine uyum sağlayacak bireyler olmalarını sağlamaktır. Down sendromlu çocuklar sağlık sorunları olmazsa eğitimde çok alıcı olabilen çocuklardır. Ödül kullanma, eğitimlerinde çok etkili olabilir. Ama dil gelişimleri geç ve zor ilerleyebilir. Bu durumda aile üyeleri sabırlı, hoşgörülü olmalı, çok ısrarcı olmamalı. Down sendromlu çocuklar, yaşamın ilk haftalarından itibaren sevgi, şefkat, bakım ve çevresel uyarıcılara karşı duyarlı. Down sendromlu çocuklarımızın ve ailelerinin ihtiyaçlarını giderme noktasında hükümetimizin memnun edici çalışmaları olmuştur. Bu konularda çok iyi mesafeler kaydedildi. Sizlere emek veren, yetiştiren ve eğiten ailelerinize ve öğretmenlerinize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.