Terme Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlü tarafından hazırlanan Çanakkale Geçilmez temalı lirik dans gösteri, Terme Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapıldı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

18 Mart ruhunun anlatıldığı lirik dans gösterisinde duygusal anlar yaşandı. Programa katılan sanatseverler, özellikle Kınalı Hasan ve 57. Alay'ın anlatıldığı kısımda duygusal anlar yaşadı.

VATAN TUTKUSU

Terme Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nuray Selçuk Keleş, "18 Mart bizim en büyük destanımız. 18 Mart'ta dünyaya Türklerinin vatan tutkusunun ne olduğunu gösterdik. Düzenlediğimiz bu programla 18 Mart ruhunu anlatmak istedik. Programda görev alan hem de izlemeye gelen konuklarımıza vatan sevgisi uğruna Çanakkale de neler yaşandığını ülkemizin dört bir tarafındaki folklorik öğelerle sergilemek istedik" şeklinde konuştu.

Sanat yönetmeliğini Emrah Kuvvet'in yaptığı gösteride, 7 coğrafi bölgenin halk oyunları Çanakkale Geçilmez teması içinde izleyiciye sunuldu. Programda halk oyunları gösterilerinin aralarına serpiştirilen sinevizyon görüntüleri ile de izleyiciler, 18 Mart Çanakkale ruhunun içine çekilerek benzersiz bir atmosfer sağlandı.