Göztepe'den teklif aldığı zaman oldukça heyecanlandığını belirten sarı-kırmızılı ekibin yeni Teknik Direktörü Önder Özen, 'İlk teklif geldiği zaman çok mutlu oldum. Benim Göztepe'ye çok büyük bir hayranlığım var. Bunu herkes söyleyebilir ama ben bir hikayeyle de destekleyebilirim. 2010-2011 sezonunda ben 2. ligde antrenörlük yaparken Göztepe ile aynı gruptaydık. Ligin 11. haftasında, hafta arasında Alsancak Stadı'nda bir maç oynadık Göztepe'ye karşı. Hafta içi olmasına rağmen stadyum tamamen doluydu. Stada girdiğimiz andan itibaren büyülendim. 2. ligde, hafta arası maçı olmasına rağmen tamamen dolu bir tribün karşısında oynamak beni çok etkiledi. Temposu çok yüksek bir seyirci vardı. O gün içimden 'Allah'ım nasip et, bir gün şansım olsun ben bu kulüpte çalışayım' demiştim. O yüzden Göztepe'den teklif gelince çok heyecanlandım. Böyle büyük kulüplerden teklif almak çok özel bir durum' dedi.
'BÜYÜK MESAJLAR VERMEYİ DOĞRU BULMUYORUM'
'Bir büyük kulüpte görev yapıp, başarılı olup, camia ile bütünleşerek oralıymış gibi anılmak bana göre gerçek şampiyonluk demektir' diyen Göztepe Teknik Direktörü Önder Özen, 'Ben çok isterim ki insanlar beni Göztepeli olarak ansın, ismimin önünde Göztepe ismi olsun' ifadelerini kullandı.
İlk olarak Denizlispor maçına odaklanmaları gerektiğini belirten Önder Özen, 'Süper Lig'in en büyük favorisi' haberleriyle başlanılan ligde şu an 11. sıradayız. Öncelikle bunu kabul etmemiz gerekiyor. Direkt çıkmak için 10 takım, Play-off hattı için de birkaç takımı geçmemiz lazım ve 7 maçtır kazanamıyoruz. Bu haldeyken büyük mesajlar vermeyi doğru bulmuyorum çünkü bugüne kadar kimse büyük mesajlar vermemesine rağmen 'Göztepe favori' şeklinde bir algı oluşmuş. Bu maçta galibiyete 3 puan veriyorlar. Biz bu 3 puanı alalım, ilk olarak benim hedefim bu. Eğer biz buna inanırsak tribüne baktığımızda o inanca sahip olmuş, enerjisi yüksek Göztepe taraftarını da orada görmek isteriz' dedi.
Taraftarla birlik olmanın önemine de değinen Önder Özen, 'Kovalamaya değer hedeflerimiz var, sahaya Göztepe'nin forması çıkıyor ve herkes bunu en doğru şekilde temsil etmek zorunda. Biz hedefleri kovalamaya hazırız, taraftarımız da bunu cuma akşamı görecektir. Umarım cuma akşamı taraftarla olan görüşmemiz iyi geçer ve bizim hazır olduğumuza inanırlar. Biz de onların arkamızda olduklarını hissederiz ondan sonra el ele verir yürür gideriz' diye konuştu.