Uygulama önümüzdeki günlerde ilçenin 91 mahallesinde dahil edilecek. Kış boyu yaptıkları temizlik çalışmasını gelen baharla birlikte çok daha farklı bir boyuta taşıyarak her gün bir mahalleyi adeta 'dip köşe' temizleyen ilçe belediyesi geleneksel hale getirdiği uygulamasına bu yılda start verdi. Düzenli olarak her gün farklı bir sokak üzerinde çalışma yapıldığını vurgulayan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 'Tüm amacımız insanlarımıza verdiğimiz hizmette sürekli olarak çıta yükseltmek' dedi.
Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte evlerde başlayan bahar temizliğini kendilerinin de sokaklara taşıdığını ve her gün farklı bir cadde ve sokak üzerinde tüm temizlik ekibiyle baştan sona temizlendiğini vurgulayan Sarıcaoğlu, 'Hava şartları el verdiği sürece bu çalışmalarımız hız kesmeden sürecek' diye konuştu.

Güçlü ekip büyük temizlik
Araç ve personel takviyesi ile güçlendirilmiş ekiplerin ilçe genelinde temizlik çalışmalarını 24 saat esasına göre sürdürdüğünü anlatan Sarıcaoğlu, şöyle dedi: 'Belediye olarak başlıca görevimiz elbette insanlarımızın sağlıklarını olumsuz yönde etkileyecek çöplerin toplanmasını sağlamak ve halkımızın sağlıklarını korumaktır. Ama biz bununla sınırlı kalmadık. Artık geleneksel hale getirdiğimiz bahar temizliği ile ilçemiz tamamında bu çalışmaları yürütüyoruz.'

'Hizmeti 91 mahalleye veriyoruz'
6 merkez toplam 91 mahalleye sahip olduklarını anlatan Sarıcaoğlu, 'Her yıl gerçekleştirdiğimiz ve artık gelenek haline getirdiğimiz Bahar Temizliği hareketini merkez mahallelerden başlatıyoruz. Kavak Bizim Evimiz. Evimiz dediğimiz ilçemizi de pırıl pırıl yapmak hepimizin görevi. Biz temiz bir Kavak istiyoruz. Bu amaca ulaşmak için de personelimiz 7 gün 24 saat çalışıyor' diye konuştu.

Kavak’ta temizlik seferberliği başladı