Bükreş Senfoni Orkestrası Müzik Direktörü Benoit Framenger'in menajeri Bernard Girbalile Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü, solist sanatçısı Zerrin Karslı, İlknur Dalgıç Tekbaş'ın Haber Radyo'da sunduğu ''Operada Bu Hafta" programının canlı yayın konuğu oldu. 29 Mart tarihinde Senfonik Konser'de orkestra şefliğini ünlü şef Benoit Framenger yapacağı konserin SAMDOB için çok önemli olduğunu söyleyen Karslı, "Konsere Samsunluları bekliyoruz" diye konuştu.

BİZİM İÇİN DERS

Framenger'in Samsun'a gelmesinin çok önemli olduğunu kaydeden Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Zerrin Karslı, Bu kadar deneyimli ve çok önemli bir orkestra şefini Samsun'a ağırlamaktan onur duyuyoruz. Framenger dünyada çok önemli sanatçılarla çalıştı. O kazanımları orkestramıza kazandıracak. Büyük sanatçıların Samsun'a gelmesi bizim için de bir ders. 29 Mart'taki senfonik konserimiz çok önemli. Çünkü tekrarı olmayacak. Eserler belki defalarca tekrarlandı ama bu defa Framenger'in katkısı olacak. Samsun seyircisi desteğini hiç eksik etmiyor, bu konsere de Samsunluları bekliyoruz" dedi.

İLK DEFA SAMSUN'DA

Dünyanın en iyi flüt sanatçıları arasında yer alan Bükreş Senfoni Orkestrası Müzik Direktörü Benoit Framenger'in menajeri Bernard Girbal ise, "Framenger, daha önce Türkiye'nin pek çok şehrinde orkestra yönetti. İlk defa Samsun'da bir opera yönetecek ve provalarda SAMDOB orkestrasını yönetmekten büyük bir keyif aldı. Framenger, genç orkestra yönetmeyi çok seviyor çünkü bu orkestralara kendinden bir şeyler verebiliyor. SAMDOB'un orkestrası oldukça genç ve coşkulu bir orkestra. Bu orkestranın büyük bir geleceği olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU