Terme'de Türkiye Elektrik İletim A.Ş. tarafından yapılan trafo merkezi çalışmaları hızla devam ediyor. Geçen yıl ihalesi yapılan proje, Kasım ayında tamamlanacak.

ARIZALARA LOKAL MÜDAHALE

Mevcut haliyle Terme'ye gelen elektriğin bir kısmı Çarşamba bir kısmı da Ünye trafo merkezlerinden sağlanıyordu. İlçenin herhangi bir noktasında meydana gelen elektrik arızalarında lokal elektrik kesintisi uygulanamıyor, ilçenin elektriği komple kesiliyordu. Yapılacak trafo merkezinin ardından ilçede lokal enerji kontrolü sağlanacak ve mevcut arızalar merkezi olarak kontrol edilerek hızlı müdahale edilebilecek.

KALKINAN VE BÜYÜYEN TERME

Trafo merkezinin yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Şenol Kul, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Kul, Terme'de herhangi bir trafo merkezi bulunmaması nedeniyle civar ilçeler üzerinden elektrik enerjisi elde edildiğini hatırlatarak, 'Terme'de trafo merkezinin kurulması için uzun süredir bir çalışma içerisinde olduk. Gerçekten ilçemiz artık kalkınan, büyüyen, gelişen ve aynı zamanda civar adresler içerisinde farklılık arz eden bir cazibe merkezine dönüştü. Bu vesileyle ilçenin yeni bir enerji merkezine ihtiyacı vardı. Bizde uzun süredir bunun mücadelesini veriyorduk. Kısa bir süre içerisinde tamamlanacak olan trafo merkezi ile ilçemiz rahat bir nefes alacak" dedi.

KUL'DAN TEŞEKKÜR

Hazırlanan proje ile özellik ilçenin sanayi gibi güçlü enerji hatlarına ihtiyaç duyulan bölgelerine de daha düzenli enerji sağlayacağını, Terme'nin önemli sorunlarının her geçen gün yapılan yeni bir yatırımla çözüme kavuştuğunu belirten Kul, "İlçemiz kesintisiz ve daha güçlü bir enerji kavuşuyor. Bu hususta desteğini esirgemeyen Enerji Bakanlığımıza, Samsun milletvekillerimize, TEİAŞ Genel Müdürlüğümüz ile Samsun Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ederim. 20 milyon liralık bu dev yatırım Kasım 2018 yılında bitirilecek" şeklinde konuştu.