Yakacık Mahallesi'nde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü el sanatları usta öğreticisi Şeyda Kurubacak tarafından verilen kursa katılan 17 kursiyer tarafından hazırlanan ürünler büyük ilgi gördü.

Açılışta konuşan Kaymakam Oğuz Alp Çağlar, el sanatları kursunun her yaş ve gruba hitap ettiği, ev hanımlarına yeni beceriler kazandırma kendilerini geliştirme imkanı sunmanın yanı sıra, farklı ortam ve çevre edinmelerinin hedeflendiği, hayallerini gerçekleştirmek için kursların kendilerine çok önemli bir fırsat sunduğu ifade etti. Kaymakam Çağlar, kursa katılanların hayata bakış açılarının değiştirilmesi ve aile bütçelerine katkı sağlamalarının yanında, geri dönüşüm malzemelerinin de değerlendirildiğini belirtildi.
Kaymakam Çağlar'ın konuşmasının ardından serginin açılışı yapıldı. Kursa katılan kursiyerler bu tür meslek edindirme kurslarının çok yararlı olduğunu belirterek, mesleki eğitimlerin yaygınlaşarak devam etmesini istediler. Yakaçık Mahalle Muhtarı Kemal Kodal tarafından davetlilere ikramda bulunuldu.

Açılışa Belediye Başkanı hadi Uyar, İlçe Müftüsü Mehmet Süsün, Bafra İŞKUR Müdürü Yakup Ergenlik, AK Parti İlçe Başkanı Selahattin Alkan ve yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Salih İleri ve mahalle halkı katıldı.

Alaçam?da el sanatları sergisi açıldı