Eket Fuarcılığın geleneksel olarak düzenlediği 'Üniversite Terci Günleri' fuarı, Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı. Fuarda, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 25'i özel 30 üniversite katıldı. Binlerce öğrenci, öğretmen ve velinin gezdiği fuarda, UKÜ standı büyük ilgi gördü.

'Yaklaşık 18 bin öğrenci bulunuyor'
UKÜ Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi ve Eğitim Uzmanı Adalet Yıldırım, bu tür fuarların kendilerini anlatmak için büyük önem arz ettiğini ve her yıl düzenli olarak katıldıkları fuara gösterilen ilgiden son derece mutlu olduklarını söyledi. Yıldırım, 900 bin metrekare kampüs alanını ile öğrencilerin kendilerini aile ortamında hissedebilmeleri için her türlü olanağın mevcut olduğunu belirterek, 'Üniversitemizin diploması tüm dünyada tanınıyor. Üniversitemiz, evrensel bilgi üreten, yayan ve kullanan, bilgiyi kullanarak içinde bulunduğu topluma katkı sağlayan, anlayışıyla eğitim sunmaktadır. Üniversitemizde, 108 farklı ülkeden yaklaşık 18 bin öğrenci, 33 farklı ülkeden 500 dolayındaki uzman akademisyeni ile bir uluslararası eğitim merkezidir. Başarıyı özendiren onlarca burs imkanımız bulunmaktadır. Yine İngiltere ile çift diploma olanağı bulunmakta, 4+1 tümleşik eğitim, çift anadal ve yandal programları ile birçok alternatif sunmaktadır' dedi.

'Güneydoğulu öğrenciler büyük ilgi gösteriyor'
UKÜ Güneydoğu Bölge Temsilcisi ve Eğitim Uzmanı Adalet Yıldırım, 'Yıl içindeki çeşitli çalışma ve etkinliklerle öğrenci, rehber öğretmen ve velilere ulaşarak kendimizi anlatma imkanı buluyoruz. Ayrıca 'Üniversite Yaşamına Uyum', 'Etkili İletişim Teknikleri', 'Verimli Ders Çalışma Teknikleri', 'Yeni Sınav Sistemi' gibi konularda seminerlerle bilgilendirme yapıyoruz. Bunun sonucunu da net bir şekilde görüyoruz. Çünkü Güneydoğulu öğrenciler üniversitemize büyük ilgi gösteriyorlar' diye konuştu.

Güneydoğulu öğrenciler KKTC’yi tercih ediyor