Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genel seçimlerin 24 Haziran 2018'de yapılacağını açıklamasının ardından İYi Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, partisinin seçimlere girip giremeyecekleri konusunda açıklama yaptı.

'BU KADAR ERKEN OLMASINI BEKLEMİYORDUK'

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, "66 gündür muhalafet partisi il başkanıyım, 66 gün sonra iktidar partisinin il başkanı olacağım. Ben Meral Hanım'dan korktuklarını biliyordum, ama bu kadar korktuklarını tahmin etmiyordum. Bizim 12 Haziran'dan sonra yapılacak seçimlere girme hakkımız var. İnşallah bu seçimlere katılacağız. İlk önce mecliste çoğunluğu alacağız, sonra da Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapıp 16 yıldır ülkemizde olan bu karanlık günleri 'İYİ'lik güneşiyle aydınlatacağız. Bu kadar erken olmasını beklemiyorduk'' dedi.

'ÖNÜMÜZÜ KESMEK İSTEDİLER'

Seçimlerin daraltılmış bir takvime sokulmasının İYİ Parti'nin önünü kesmek için olduğunu belirten Başkan Ömer Süslü, ''Bizi seçime sokmamaya çalışacaklar, engeller çıkartacaklar. Bizim B, C, D planlarımızı dahi engelleyebilmek adına yaptıkları bir sıkıştırılmış bir takvimdir, fakat biz bunu çok takmıyoruz. 12 Haziran itibariyle seçimlere girme hakkımız vardır, bunu da kimse elimizden alamayacaktır. 24 Haziran'da yapılacak seçim için de gece-gündüz çalışmaya hazır bir teşkilatımız var. Biz siyaseti çocuklarımız için yapıyoruz. Çocuklarımızın kurtuluşu, AK Parti'den kurtuluş ile doğru orantılıdır. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.