Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) 7 Nisan'da yapılan seçimlerinin ardından oluşan Meclis Divanı, Yönetim Kurulu ve üst kurul delegeleri, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Yapılan seçimlerde güven tazeleyerek 3'üncü kez Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Salih Zeki Murzioğlu, Samsun TSO'nun yeni Meclis Başkanı Haluk Akyüz ve beraberindeki heyeti Hisarcıklıoğlu ile tanıştırdı.

TÜRKİYE'NİN YILDIZ ŞEHİRLERİNDEN

Türkiye'nin dört bir tarafında yapılan oda-borsa seçimlerinin camialarına yakışan bir olgunlukta geçtiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, 'Hep birlikte demokrasinin güzelliğini bir kere daha yaşadık' dedi. Samsun'un imkanları nedeniyle Türkiye'nin yıldız şehirlerinden biri olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, şehrin işadamlarının çalışkanlığı, ticari zekası ve yeteneği ile ön plana çıktığını kaydetti. Samsun'un jeopolitik konumu itibarıyla Türkiye'nin Karadeniz'e, Doğu Avrupa'ya, Rusya–Kafkaslar-Orta Asya ülkelerine açılan penceresi olduğuna vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, "Samsun, ülkemizin kuzey kapısı durumunda. Samsun'un böyle bir merkez olmasında coğrafi konumunun stratejik önemi elbette ki var. Ama Samsun'a bu özelliğini asıl kazandıran Samsunlu işadamlarımızın, ticaret erbabımızın, Samsunlu sanayicimizin çalışkanlığı, ticari zekası ve yeteneği' şeklinde konuştu.

HEDEFLERİ ANLATTI

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise misafirperverliğinden dolayı Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ederek, yeni dönemde yapmayı hedefledikleri projeler hakkında bilgi verdi. Ardından ise Yönetim Kurulu Başkanı Murzioğlu ve Meclis Başkanı Akyüz, Hisarcıklıoğlu'na anı takdiminde bulundu.