Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, 2019 yılına kadar sürecek seçim belirsizliğin, erken seçim kararıyla birlikte daha kısa bir süreye düştüğünü söyledi. Usta, "Her akşam televizyon kanallarında erken seçim, ittifak gibi tartışmalar yapılıyor. Türkiye'nin bu atmosferi taşıması mümkün değil" ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ YÖNETİM İHTİYAÇ

Türkiye'nin güçlü bir yönetime ihtiyacı olduğunu kaydeden Usta, "Seçim kararı, piyasalar ve yatırımcılar acısından da son derece faydalı olacak. Coğrafyamız sıkıntıda. Türkiye, Suriye'de bir mücadele veriyor. Suriye merkezli 3. Dünya Savaşı'nın konuşulduğu bir coğrafyanın merkezi konumundayız. Terör saldırıları nedeniyle şehitler veriyoruz. Şartlar böyleyken istikrar içerisinde 3 Kasım 2019'a ulaşmamız her geçen gün zorlaşıyor. Bir de halkın ruh hali var. Her akşam televizyon kanallarında erken seçim, ittifak gibi tartışmalar yapılıyor. Türkiye'nin bu atmosferi taşıması mümkün değil. Bu nedenle Türkiye'nin yeni sisteme güçlü bir şekilde geçmesi için elden gelenin yapılması gerekiyor. Erken seçim Türkiye'nin her anlamda önünü açacak" diye konuştu.


SEÇİMDEN KAÇMAK OLMAZ

Seçime hazır olduklarına ve başkalarını hazırlıksız yakalamak için bir gayret göstermediklerine dikkat çeken Usta, 'Bir siyasi parti her zaman seçime hazır olmak durumunda. MHP olarak biz seçime hazırız. Kongrelerimizi, büyük kurultayımızı yaptık, kadrolarımızı büyük ölçüde değiştirdik. Aslında tüm siyasi partiler de büyük ölçüde seçime hazır olduklarını deklare etti. Seçimden kaçmak olmaz. Erken seçim çağrımız tamamen Türkiye'nin içinde bulunduğu riskler değerlendirilerek ortaya konulmuş siyasi bir çıkış' dedi.


PİYASALAR NEFES ALDI

Erken seçim kararının temel amacının Türkiye için risklerin en aza indirilerek, bir an önce güçlü bir yönetime kavuşturulması ve yeni sistemle yoluna devam etmesi olduğunu vurgulayan Usta, şu şekilde sürdürdü: "Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin çıkışlarının ekonomik anlamda ne kadar etkili olduğunu biliyoruz. Piyasaların ekonomik anlamda nasıl rahat bir nefes aldığını da gördük. Erken seçim kararı alınması durumunda artık Türkiye'de sistem tartışmaları bitecek ve Türkiye emin adımlarla yoluna bakacak. 5 yıllık yeni bir pencere açılacak ve Türkiye 5 yıl yoluna emin adımlarla devam edecek ve ekonomiye son derece olumlu etkileri olacak."

Zerrin SOMUNCU