İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, önceki gün düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti'ye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Taner Tekin'in sözlerine zehir zemberek cevap verdi.

UTANMAZLIĞIN ALEMİ YOK

MHP'li Tekin'e "Sayın başkan kimlerle ittifak yaptığının farkında değil herhalde" diyen Başkan Süslü, "Bu 'Cumhur ittiffakı' değil, 'Cukka ve çukur' ittifakı. Hatta Oktay Öztürk genel başkan yardımcısı görevindeyken 'Hep AK Parti yedi biraz da biz nemalanalım' gibi bir ifade kullandı 8 ay önce. 'Bütün çamaşır suyu, deterjanları Haliç'e döküp, onları 40 kere yıkayıp temizleyeceğiz' dedikleriyle 'Cumhur ittifakını kurduk' diyebiliyorlar. Her taraflarından fitne, fesat, irin akıyor. Dilleri de, ortak oldukları ittifakın diline döndü. Biz henüz hiçbir ittifak yapmadık, SP ve DP ile görüşmelerimiz sürüyor. Buna rağmen bizi CHP ile ve PKK'nın kravat takmış hali HDP ile yanyana getirmeye çalışıyorlar. O zaman 2014'te Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kiminle beraber aday çıkardılar. Madem CHP yanlıştı, ülkücüleri neden bu yanlışlarla bir araya getirdiklerinin cevabını istiyorum onlardan. Bugün konuşmaya hakları yok, işlerine baksınlar. Utanmazlığın alemi yok" diye konuştu.

BU BİR ŞAMAR

Kimsenin milletin iradesini pazarlık yapmadığını kaydeden Süslü, "Kimse milletin iradesini pazarlık yapmaya kalkmadı. Bu olay milletin iradesine ipotek koymaya kalkanlara bir şamardı. O şamarın etkisiyle topaç gibi dönüp oturdular, o yüzden bu kadar ciyaklıyorlar. İYİ Parti her türlü şartı yerine getirip seçimlere girme hakkını elde etti. Buna rağmen AK Parti baskısıyla YSK bu yönde karar alamayacak hale geldikten sonra ister istemez böyle bir formül üretildi. CHP demokrasi ve halkın iradesinden yana tavır takındı. Kendilerine bir daha teşekkür ediyoruz. Milletin iradesini soracaklarsa görevden alınan belediye başkanlarına sorsunlar. Bunların hesabını soramayanlar, büyük ağabeylerinin yanında süt dökmüş kedi gibi oturanlar Türk milliyetçilerinin vatanseverlerin bu tip organizasyonlarını anlayamazlar. İktidar partisinin kuyruğuna takılanlar bugün yürüdüğümüz yolun değerini anlayamazlar" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU