Samsun Haber: Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında OMÜ'ye bağlı Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi'nde program düzenlendi. Programa, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Aydın, ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Kaya Aşçı, öğretim üyeleri, daire müdürleri, kurum amirleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

KİTLE TURİZMİ ÇOK ÖNEMLİ

Programın açılış konuşmasını yapan Dekan Aydın, 'Türkiye, misafir ettiği turist sayısı olarak dünyada ilk on sıraya girmeyi başarsa da kitle turizmi dediğimiz kıyı ve deniz turizminin yaz sezonu dışında çok rağbet görmemesi turizmden yeterli verimi alamamamıza sebep olmaktadır. Bu nedenle kongre, ilaç ve deneyim gibi turizm çeşitlerinin artırılması ve trendlerin takip edilmesi önem taşımaktadır" dedi.

HİÇ SOLMAYACAK BİR FİDAN DİKDİK

Turizm Haftası etkinliklerine davet edilmekten onur duyduğunu belirten Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kaya Aşçı, 'Öncelikle bu güzel fakülte binasının inşasını yaparak OMÜ'ye bağışlayan ailem adına buradayım. Sizlerle bir arada olmaktan da ayrıca onur duydum. Burada okuyan yerli yabancı öğrencileri gördükçe ne kadar doğru bir karar verdiğimizi bir kez daha anlamış oldum. Meyvesi bol hiç solmayacak bir fidan dikmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Tüm hayırsever Bafralı işadamlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

TURİZM POTANSİYELİ YÜKSEK

Bafra'nın her zaman bir üniversite hayali kurduğunu belirten Belediye Başkanı Şahin, "Bafra'nın turizm potansiyellerinin yüksek olduğunu ve bir turizm fakültesine ihtiyaç duyduğunu tespit ettik. Aşçı ailesi bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu ortaya koyarak bu gördüğünüz binayı yaptı ve bizlere teslim etti. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Bafra'daki Turizm Meslek Lisemiz ve Turizm Fakültemiz sayesinde turizm potansiyellerimiz ortaya çıkarak bir turizm atağı yapmayı planlıyoruz. Bunu tamamladığımız ikinci bir fakülteyi de kazandırarak hayal ettiğimiz Kızılırmak Üniversitesi'ni Bafra'ya kazandıracağız" ifadelerine yer verdi.

KUŞ CENNETİ TURİZM ATAĞINDA BİR ADIM

"Bu mükemmel Turizm Fakültesi binasını Bafra'ya kazandıran Aşçı ailesine teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine başlayan Vali İbrahim Şahin, 'Bafra'nın turizm potansiyellerinden biri olan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ni çok önemsiyoruz. Orada bakir bir alan vardı, biz o alanı titizlikle düzenlemeye çalışıyoruz. Kuş Cenneti, üzerinde çokça kafa yormamız gereken bir alan. Bölgemizin turizm potansiyeli açısından dünya mirası olan Kuş Cenneti, Samsun turizmi açısından bir adım olacaktır. Önümüzde Samsun için önemli üç tarih var. Milli mücadele şehri olarak 19 Mayıs'ı çok farklı kutlamamız gerekiyor. İşitme Engellileri Olimpiyatı gibi prestij değeri yüksek bir organizasyonu en iyi şekilde tamamlamalıyız ve Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü olan 2023'te el ele vererek ekonomimizi ilk on arasına sokmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından OMÜ Devlet Konservatuarı Halk Müziği Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi büyük beğeni toplanrken, Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin tarafından hazırlanan 'Bafra'nın Ağlayan Evleri' isimli fotoğraf sergisi gezildi.

Ümit CEYLAN