Çarşamba Haber: Çarşamba Belediyesi tarafından Ali Fuad Başgil Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çarşamba Kitap Fuarı, bu yıl Adapark'ta yapılacak. Ramazan temalı fuar, 2 Haziran Cuma günü saat 14:00'da başlayacak. Ulusal ve yerel yayınevi ile yazarların katıldığı fuarda, Türk Tasavvuf Musikisi konseri, ramazan etkinlikleri ve geleneksel tiyatro gösterileri de sergilenecek.

ONLARCA YAYINEVİ

Kitap fuarına tüm halkı davet eden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Fuarımız üniversite şehri olmaya aday Çarşambamızın kültürel alanda attığı önemli adımlardan biridir' dedi.

10 GÜN AÇIK KALACAK

Fuara onlarca yayınevi ve yazarın katılacağını kaydeden Başkan Dündar, "Bu yıl beşincisini gerçekleştireceğimiz Çarşamba Kitap Fuarı vesilesiyle değerli fikir, bilim adamı ve hemşehrimiz Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil'i rahmetle anıyoruz. Bölgemizde kültür ve eğitimine katkı sağlamayı değerlerimizin bize kattıklarını gelecek nesillere aktarmayı görev kabul ettiğimiz için kitap fuarını devam ettiriyoruz. Bu yıl fuarı ilçemizin sosyal yaşam alanı olan Adapark'ta yapacağız. Önceki yıllara nazaran daha geniş bir alana kurulan fuarımız, on gün boyunca ziyaretçilere açık olacak. Gerçekleştireceğimiz kitap fuarına tüm halkımız davetlidir" diye konuştu.

KONSERLE BAŞLAYACAK

Fuarın açılış akşamı saat 23:00'da Çarşambalı Türk Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Mehmet Kemiksiz konseri ile başlayıp Gazeteci Yazar Süleyman Özışık, Dursun Gürlek, Edebiyatçı Yazar Fatih Duman gibi yazarların söyleşi ve imza günleri ile devam edecek.