Kahraman Mehmetçiğe dikkat çekmek ve gençlerin vatan sevdasını resim, şiir ve yazıya dökmeleri amacıyla Canik Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen lise ve ortaokullar arası Resim, Şiir, Kompozisyon Yarışması sona erdi. 17 ilçeden 2 bin 500 başvurunun olduğu anlamlı yarışmada dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle aldı.

YERLİ VE MİLLİ HAFIZA

Başkan Osman Genç'in yanı sıra Başkan Yardımcısı Alican Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı ödül töreninde Başkan Genç, yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti. Törende konuşan Genç, milli ve manevi değerlerin önemine dikkat çekerek, bu tür etkinliklerle gençlerin yerli ve milli hafızaya sahip olmasını amaçladıklarını söyledi.

BİLGİ ÜRETMELİYİZ

Bağımsız ve özgür ülke olmanın yolunun bilgi üretmeden geçtiğini belirten Başkan Genç, "Bilgiyi üreten milletler 3. bin yılda huzuru ve mutluluğu bulur, aktör ülke olur. Bu çağda bilgiyi üretenler medeniyetlerinin devamını sürdürecektir. Kendi medeniyet değerleriyle yetişen, hafızasını yerli ve manevi değerlerle oluşturan gençlerin ürettiği bilgi millidir. Bu çağda bilişim alanında bilgi üreten firmalar lider olmuştur. Dolayısıyla 3. bin yılı anlayan, doğru okuyan bir gençlik olmalı" dedi.

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Ardından liseler arası resim, şiir ve kompozisyon, ortaokullar arası şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Barış BUDANOĞLU