Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) nisan ayı meclis toplantısı, Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Meclis, yeni dönemin ilk toplantısı olma özelliğini taşıması nedeniyle en yaşlı üye olan Hasan Gümrükçü tarafından açıldı. Daha sonra toplantıyı Başkan Haluk Akyüz'e devreden Gümrükçü, başarı dileğinde bulundu.

ORTAK PAYDAMIZ SAMSUN

Toplantının açılışında konuşan Akyüz, "Bizler bugün burada 8 bin 500 üyenin temsilcisi olarak bulunuyoruz. Hepimizin ortak paydası Samsun. Temsil ettiğimiz her bir üyemizin sorumluluğunu hakkıyla taşımanın tek yolu birlik ve beraberlikten taviz vermemek. Bu çatı Samsun ekonomisine yön veren önemli bir platformdur. Bu nedenle katılımlı bir anlayışı benimsemeniz, bu platformu bir çözüm merkezi olarak kullanmanız iş sahipleri olarak bizlere, camiamıza, şehrimize, geleceğimize katkı verecektir" diye konuştu.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

9 yıllık süreçte önemli işler ürettiklerini belirten Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Odamız yönetimine geldiğimiz günden bu yana, Karadeniz Bölgesi'ndeki lider ve öncü rolümüzü muhafaza etmek ve Odamızı, Karadeniz havzasında etkin bir uluslararası aktör haline getirmek vizyonuyla hareket ettik, üyelerimizin ve bölgesinin ihtiyaçları doğrultusunda politikalar üreterek, ekonomik ve sosyal bakımdan bölgesel ve ulusal kalkınmaya destek sağlamak misyonuyla çalışmalarımızı yürüttük. Kentimizin kalkınması adına bu dönemde daha çok çalışma, daha çok üretme gayretinde olacağız. Ancak bu çaba hepimizin ortak çabası olmalı. Biz yönetim kurulu olarak elimizi taşın altına koyduk. Birlik ve beraberlik içinde daha güçlü, daha üretken bir Samsun Ticaret ve Sanayi Odası için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Toplantıda 11 gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Barış BUDANOĞLU