Bir mobilya şirketinde yönetici asistanlığı yapan Türkan Sarıkaya (25), geçtiğimiz hafta darp edilmiş halde teyzesinin evine bırakılmış, kaldırıldığı hastanede yapılan kontrollerde ise beyin kanaması geçirdiği belirlenmişti.

Sarıkaya'yı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki işyerinde darp ettiği ileri sürülen sondaj şirketi sahibi Bünyamin F. ve ona yardım ettiği ileri sürülen kardeşi U.F. ile arkadaşı A.C.D., tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Platonik aşığı tarafından komalık oldu

Bir haftadır makineye bağlı olarak yaşam mücadelesi veren Türkan Sarıkaya 15 Şubat günü akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Sarıkaya'nın cenazesi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Sarıkaya'nın cenazesini yakınları almak için adli tıp önünde bekledi.

O Genç Kız Hayatını Kaybetti

Baba Haydar Sarıkaya burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de artık genç kızların erkekler tarafından öldürülmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyleyerek, "Bunlara ne gerekiyorsa yapılsın, gerekirse idam geri gelsin idam edilsinler, benim canım yandı" dedi.
Daha sonra otopsisi tamamlanan Sarıkaya'nın cenazesi adli tıp kurumundan alındı. Sarıkaya'nın cenazesi Huzurevleri Mahallesi'ndeki evlerinin önüne getirildi.

Burada cenazeyi karşılayan Sarıkaya'nın yakınları fenalık geçirdi. Eşinden boşanan anne Birgül Uğurçalar, kızının cenaze aracı önünde fotoğrafına sarılarak gözyaşlarına boğulup feryat etti. Sarıkaya'nın diğer akrabaları da cenaze aracı önündeki fotoğraflara sarılıp ağladı. Sarıkaya'nın kardeşi Murat Sarıkaya da sinir krizleri geçirdi. Anne Uğurçalar ellerini gökyüzüne kaldırarak, "Allah'ından bulasın paramparça olasın, evine ateş düşsün benim yüreğimi yaktın senin de yüreğin yansın bu adalet mi?" diye feryat etmesi herkesi ağlattı.
Cenaze daha sonra Buruk Mezarlığı'na götürüldü.

Burada cenaze yıkanırken Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan aileye taziye ziyaretinde bulundu. Anne Uğurçalar, Başsavcı Yeldan'dan kızını öldürenlerin en ağır cezayı almasını istedi. Yeldan ve Horozoğlu daha sonra baba Sarıkaya'ya taziyede bulundu. Baba Sarıkaya ise "Benim canımı aldılar, onlar da en ağır cezayı alsın bir daha böyle bir cinayet olmasın sizden rica ediyorum" diyerek ayakta güçlükle durabildi.

Türkan Sarıkaya'nın yıkanan cenazesi daha sonra tabutla çıkartıldı. Üzerine duvak bulunan tabutu, namazın kılınacağı yere kadar kadınlar taşıdı. Kadınlar tabutu taşırken gözyaşlarına boğuldu. İmam daha sonra cenaze namazını kıldırıp helallik aldı. Namazın ardından ise Türkan Sarıkaya'nın cenazesi aile mezarlığında toprağa verildi.