Her yıl Mayıs ayının 2. haftası ülke genelinde olduğu gibi Kars'ta da kutlanan Karayolları Trafik Güvenliği Günü ve Trafik Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde trafik kurallarına uymak ve trafik bilincini geliştirmek hedefleniyor.
Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda Kars Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen program sayı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. 'Trafik Haftası' konulu kısa film gösterimin ardından Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı Abdülkadir Erkorkmaz, Trafik Haftası nedeniyle hazırlanan değerlendirme konuşmasını yaptı.
Daha sonra söz alan Kars Valisi Rahmi Doğan, 'Ülke olarak çok ciddi karmaşa içerisindeyiz. Şehrimize baktığımızda ikili, üçlü parklar yan yana parklar görmekteyiz. Bunların tamamı siz, biz, annemiz, babamız, kardeşlerimiz veyahut yakınımız. Bunların her birisi kazaya davetiye çıkaran unsurlardır. Bizim çocuklarımıza trafikte uygulama eğitimi vermemiz lazım' dedi.
Yaya yollarının olmadığı, kaldırımların olmadığı Kars'ta insanlardan trafik kurallarına uymasının beklemenin yanlış olduğunu ifade eden Doğan, 'Bunu bizim idarecilerin yapması lazım. Yaya yollarının olmadığı, kaldırımların olmadığı, yolların düzgün olmadığı böyle bir durumda çocuklardan, gençlerden, insanlardan trafik kurallarına uymayı beklemek biraz abes olur. Şehrimizde çok ciddi anlamda bir trafik kargaşası yaşanıyor. Özellikle otopark sorunundan kaynaklanan bu trafik sorununu biran önce çözmemiz lazım. Faikbey Caddesi üzerinde yapımına başladığımız Külliye'nin altına 600 araçlık otopark yapıyoruz. Bu yeterli mi değil. Ancak bu ilimizde bir nebze olsun sorunu çözecektir diye düşünüyorum. Eğer otopark sorununu çözmezseniz, yol sorununu çözmezseniz, insanlardan kurallara uymasını beklemeyin' diye konuştu.
Emniyet Müdürü Ümit Bitirik'in bir konuşma yaptığı programda aşklar Bilal Ersarı ve Ensar Şahbazoğlu, Trafik Haftası nedeniyle sazlı sözlü atıştı ve trafik konusunda salonu dolduran protokol mensupları, öğrenci ve vatandaşlara trafik kurallarına uyulması konusunda uyarıda bulundular. Ardından Mihralibey İlköğrenim Okulu öğrencileri hazırlamış oldukları trafik haftası konulu skeçleri sahneledi.
Programda yılın örnek sürücüsü seçilen taksi şoförü Seyfettin Ulu'ya ödülünü Kars Valisi Rahmi Doğan, İl Jandarma Komutanlığınca yılın trafik görevlileri seçilen Jandarma Trafik Tim Komutanlığında görevli Uzman Jandarma 5 Kademeli Çavuş Hüseyin Civelek'e de ödülünü İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik takdim etti. İl Emniyet Müdürlüğü'nce yılın trafik görevlisi seçilen Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli 'Dayı' lakaplı Turgay Davutoğulları'na ve Süleyman Çini'ye ödüllerini İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç takdim etti.
Daha sonrada Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde okullar arasından düzenlenen trafik konulu resim ve kompozisyon dallarından yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol mensupları tarafından verildi. Program ikram ve resim sergisinin gezilmesi ile son buldu.

Kars’ta Trafik Haftası etkinliği