Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Şehit Özcan Kan Fen Lisesi'ni ziyaret ederek son sınıf öğrencilerine dönük tecrübe paylaşımı gerçekleştirdi. İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Okul Müdürü Ali Paşa Naipoğlu ve öğretmenlerinin de hazır bulunduğu ziyarette öğrencilik hayatındaki anlılarından bahseden Karaosmanoğlu, gençlere hayat boyunca karamsar olmamaları gereğini hatırlatarak, 'Gençlik yıllarımda her daim hayatın içerisinde oldum. Yakın çevreme ve arkadaşlarıma daima vakit ayırdım. Sizlerde geleceğe hazırlanırken yaşamınızı kısıtlamadan güzellikleri görerek eğitim hayatınıza devam edin. Kötü alışkanlıklardan ve özellikle sigaradan uzak durmanızı da sizlerden istiyorum' dedi.
'Hayatınızı, ailenizi, arkadaşlarınızı ve doğayı önemseyin' diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 'Zaman çabuk geçiyor. Bunun farkında olmanızı istiyorum. Gök kubbede hoş bir seda bırakmak için çalışın. Hayata umutla bakın ve yeteneğinize uygun işlerde çalışın. Sevmediğiniz işi yapmamanızı sizlerden özellikle istiyorum. Kendinize güvenmenin başarının anahtarı olduğunuzu unutmayın. İlk belediye başkanlığım dönemlerinde Avrupa ülkelerine ilk gittiğimde onların sahip olduğu makinalara ve yaşam alanlarına biz nasıl sahip olacağız, alacağız ve yapacağız diye kendi kendime sorardım. Bugün geldiğimiz noktada çok büyük bir aşama kaydettiğimizi de ifade etmek isterim' diye konuştu.
Konuşmaların ardından İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na 'Çevre Kulübü Diploması' takdim etti. Daha sonra okulda bulunan ve mevcut spor salonunda inceleme de yapan Karaosmanoğlu, gördüğü eksikliklerin tamamlanması için yetkililere talimat verdi.

Öğrencilerden Başkan Karaosmanoğlu’na Çevre Kulübü diploması