Muş Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı arasında önceden planlanan anaokulu için protokol imzalandı. Vali Seddar Yavuz'un makamında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Kızılay Yönetim Kurulu üyesi ve Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, yaptırılacak okulun bahçesine ayrıca oyun parkı da yapacaklarını söyledi.
Vali Seddar Yavuz ise, mazlumların sığındığı kapı olan; din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanların hizmetine koşan Kızılayın Muş'ta okulöncesi eğitimde göstermiş olduğu bu yakın ilgi ve alakanın kendilerini memnun ettiğini söyledi. Vali Yavuz, 'Özellikle Türkiye ve dünyada mazlumların sahibi ve sığınacağı bir kapı olan Kızılay, başka bir alan olan eğitim alanına da ilgi göstermiş ve İstanbul Kızılay Başkanımız ile Muş Kızılay Şubesi Başkanımızın ilimizde böylesi bir hizmete vesile olması da bizleri gururlandırmıştır. Bu vesileyle Kızılay İstanbul Şube Başkan İlhami Yıldırım ile Kızılay Muş Şubesi Başkanı Cengiz Koç'a ayrı ayrı teşekkür ediyorum' dedi.
Okulöncesi eğitimin ülkenin stratejik hedeflerinden biri olduğunu ifade eden Yavuz, 'Erken çocukluk yaşları davranışların öğrenildiği ve otomatikleştiği bir süreçtir. Bu alanda ilimizde bir açık var, Kızılay yaptıracağı bu anaokulu ile açığın kapanması noktasında önemli bir katkı sunmuş olacaktır. Aynı zamanda Sayın Başbakanımızın kardeşi olan Kızılay İstanbul Şube Başkan Sayın İlhami Yıldırım ilimize geldiklerinde, Muş'ta bir anaokulu yaptıracaklarını beyan ettiler. Bizde valilik olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağımızı beyan etmiştik. Bugün protokolünü imzaladığımız bu okulumuza 10 Aralık 2016 günü İstanbul Beşiktaş'taki çifte terör saldırısında şehit olan polis memuru Murat Yılmaz'ın ismini vereceğiz. Böylece şehidimizin adını yaşatacağız. Bu vesile ile Kızılaya bağışta bulunarak bu eğitim kurumunun ortaya çıkmasında katkı sunacak vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Buradan bir kez daha tüm vatandaşlarımızın, mazlumların yegâne sığındığı kapı olan Kızılaya destek olmaları, sahip çıkmaları gerektiğini ifade etmek istiyorum' dedi.