12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası, Medicana International Samsun Hastanesi'nde düzenledikleri etkinlikte coşkuyla kutlandı. Hemşirelik Haftası'nın anlamı hakkında bilgi veren Medicana International Samsun Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Birsen Yazgan, kanıta dayalı hemşireliğin temellerinin atıldığı dönemden bu güne hemşireliğin almış olduğu yol ve geleceği konusunda bilgi verdi.

KUTSAL MESLEK

Hastane Başhekimi Op.Dr.Murat Küsdül ise, "Biz hekimler sizlerin, sağlık hizmeti sunumunda, her zaman ön saflarda yer alan, kararlı, aktif ve dinamik personeller olduğunuzu ve kendi durumlarınızı dikkate almaksızın, hayatlarınızı ihtiyaç sahibi kişilerin tıbbi bakımına adadığınızı gayet iyi biliyoruz. Mesleklerinin kutsallığına inanarak büyük bir sevgiyle, insanımıza hizmet eden, gece gündüz demeden çok büyük özveriyle görev yapan tüm hemşire ve ebelerimizin gününü kutluyorum'' dedi.

AYRILMAZ PARÇA

Medicana International Samsun Hastanesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Remzi Karşı ise, "Geçmişten bu güne hızlı bir gelişme gösteren hemşirelik hizmetleri gerek hasta bakım süreçleri gerekse sağlıklı olma halinin sürdürülmesi konusunda hekimlik hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak sağlık hizmetlerindeki vazgeçilmez yerini daima korumuştur. Bu hizmeti sunarken de hasta ve ailesinin hastaneye adım attığı ilk andan taburculuğuna kadar bütüncül hemşirelik anlayışıyla hareket ediyor. Yenilikleri takip eden, sistemi sorgulayan, düşünerek ve araştırarak hemşireliğe profesyonellik katan ve bunları yaparken, fedakarlıklarını esirgemeyen tüm hemşirelerimizin Hemşirelik Haftası'nı kutluyorum'' şeklinde konuştu.