İYİ Parti'nin Ankara'da gerçekleşecek aday tanıtım toplantısına giden Samsun heyeti, Kırıkkale'de kaza geçirmiş, kazada İl Başkanı Ömer Süslü ve Milletvekili Adayı İbrahim Özyer ağır olmak üzere toplam 6 kişi yaralanmıştı. Özyer'in tedavisi Kırıkkale'de devam ederken, Başkan Süslü önceki gece hava cankurtaranıyla Samsun'a getirildi ve Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil ameliyata alındı. Ameliyatı gerçekleştiren Beyin Cerrahisi Uzmanı Ahmet Karkucak, felç kalabilme ihtimali olan Süslü'den umutlu olduğunu söyledi.

HEMEN AMELİYATA ALINDI

Kazadan sonra Kırıkkale Tıp Fakültesi hekimleriye irtibata geçerek Süslü'nün testlerini değerlendiriklerini kaydeden Uzm. Dr. Karkucak, "C5-6 düzeyinde servikal dislokasyonu, travmaya bağlı boynunda kırık ve kayma vardı. Buna bağlı olarak omurilikte fıtık ve ödem oluşmuştu. Kol bacak hareketinde zafiyeti vardı. Acil ameliyat olması gerektiğini düşündüğümüz için hekim arkadaşlarımızla görüştük. Sağolsunlar Sağlık Bakanlığı devreye girdi, hava cankurtaranı çok hızlı biçimde organize edildi. Hastamız saat 23:00 civarında geldi, hemen ameliyata aldık ve gece 02:30'da da çıktık. Ameliyatla omurga dizilimi düzeltildi ve ödem tedavisine başlandı" diye konuştu.

RİSK YÜKSEK

Ameliyata girerken solunum sıkıntısının başladığını ancak sonrasında nispeten düzeldiğini belirten Karkucak, "Şimdi daha rahat konuşup nefes alıyor. Geldiğinde bacakları güçsüz, kolları ve üst bölümü zayıf ama tamamen güçsüz değildi. Şu anda üst kısmı daha rahat, alt içinse umutluyuz ve bekliyoruz. Halen felç riski var. Travma sonrası ameliyatın erken yapılabilmesi önemli, biraz zaman kaybımız olmuş durumda. Bu da bizden kaynaklı bir durum değil. Şu aşamada yüzde veremem ama, ayaklar için felç riski yüksek. Ancak bugün orada bir ağrı ve elektriklenme hissettiğini söyledi. Bu bizim için çok önemli. Düzgün bir tıbbi tedaviyle toparlayacak diye umut ediyoruz. Uzun soluklu bir tedavi olacak. Eski haline dönebilmesi 6 ay ,1 yıl hatta bazı hastalarda 3 yıl bile sürebiliyor, dönmeyebilir de... Ben ondan umutluyum, zaten o yüzden gece apar topar ameliyata aldım. Bu zamana kadar her şey olumlu gitti, umarım bu şekilde devam eder" diye konuştu.

BAŞARILI AMELİYAT

Başkan Süslü'nün ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr. Eda Türe ise 3.5 saat süren ameliyatın başarılı geçtiğini ifade ederek, "Şu anda geldiğine göre biraz daha iyi hastamız. Mevcut durumunu koruyor. İnşallah düzelecek ve toparlayacak. Hastamızın tedavisiyle alakalı hiçbir sıkıntı yok. Gerekli olan tıbbi yaklaşımların hepsi yapıldı. Herhangi bir problem olmadan da taburcu olacağını umut ediyoruz" dedi.

Zerrin SOMUNCU