Yıllardır gölgede bırakılan Terme Gölyazı Mahallesi'nin doğal güzellikleri Terme Belediyesi'nin çalışmaları ile artık yeni kimliğine kavuşuyor. Etrafı orman ve kanallar ile kaplı, Samsun'un Terme İlçesi sınırları içerisindeki Gölyazı-Akgöl kenarına Terme Belediyesi tarafından kuş gözlem evi yapılması için çalışmalara başlandı. Bu amaçla Orman ve Su işleri Bakanlığına tahsis edilmek üzere Terme Belediye tarafından 3 bin 500 metrekare arazi satın alındı.

TERZİOĞLU'NDAN ZİYARET

Süreci görüşmek üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığı Samsun 11. Bölge Müdürü Hasan Terzioğlu, Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü İlyas Koç ve Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürü Muzaffer Çelik ile birlikte Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u makamında ziyaret etti. Kuş gözlem evi yapılması planlanan bölgede incelemelerde bulundu.

ARAZİ BELEDİYEDEN

Kuş gözlem evinin Terme İlçesi'nin ekonomi ve turizmine katkı sağlayacak önemli bir proje olduğunu belirten Başkan Kul, "Bu güzelliklerin insan eliyle yapılması mümkün değil. Allah'ın Terme'ye bir hediyesi. 9 kanal, 2 göl ve el değmemiş subasar ormanları, 40 kilometreyi bulan Karadeniz'in en uzun kumsalıyla bu bölgeyi her alanda dünyaya tanıtarak turizmin parlayan bir yıldızı haline getireceğiz. Bu amaçla kuş gözlem evi yapılması amacı ve Orman ve Su işleri Bakanlığı'na tahsis edilmek üzere belediyemiz tarafından Gölyazı Akgöl kenarında 3 bin 500 metrekare araziyi satın aldık' dedi.

DÜNYA MARKA OLACAK

Kuş gözlem evi sayesinde bölgeye daha fazla yerli ve yabancı turistin geleceğini de söyleyen Başkan Kul, "Projenin de kısa zamanda sonuçlanacağını ümit ediyoruz. Girişimlerimiz ile ilçenin Gölyazı Gölardı bölgesi 'Amazon Tabiat Parkı' ilan edildi. Terme'nin Amazon geçmişi, 243 çeşit kuş türü, endemik bitkileri, su basar ormanları ve eşsiz bir güzellikte kumsalları ile dünya markası olacağız. Biz mutlaka burayı da turizme kazandıracağız. Bunun için tabiat parkından sonra, kuş gözlem evlerini hayata geçireceğiz. Terme'nin dünyanın en zengin turizm destinasyonuna sahip olduğunu altını çizerek söylüyorum" şeklinde konuştu.