Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Haber Medya Grubu'na ziyarette bulundu. Haber Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Haber Medya Satış ve Pazarlama Müdürü Mehtap Yeşilbaş, Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Onur Nurdemir ile Haber Radyo Genel Yayın Yönetmeni Cumhur Kocaoğlu'yla bir süre görüşen Bakan Demircan, ardından Haber Radyo'da Nurdemir ve Kocaoğlu'nun canlı yayın konuğu oldu.

VERİMLİ BİR SİSTEM

Bakan Ahmet Demircan, önemli açıklamalarda bulunduğu canlı yayında 24 Haziran'ın önemli bir seçim olduğuna vurgu yaptı. Bakan Demircan, "Siyasete ilgi duyalı 40 yıl oluyor, her seçimin önemli olduğunu söylerler bu doğru. Gerçekten çekinmeden söyleyebilirim ki en önemli seçimlerden birisini yapacağız. 16 Nisan 2017'de alınan karar uygulanacak, bu yönüyle basit ama aslında alınan karar ve uygulama aşaması önem arz ettiği için 24 Haziran bu kadar önemli oluyor. Türkiye demokrasinin parlamenter sistem modelinin doğru inşa edilmediği ve uygulanmadığı için arzu ettiği gelişmeyi bir türlü yakalayamadı. Onun yerine daha verimli olacağına inandığımız bir sistemin uygulama kararı alındı. Vatandaşımız bunu rutin ve basit bir işlem gibi görmesin, daha demokratik bir sistem kuruyoruz. Başkan ve Meclis arasında uyumu sağlayamazsak, Türkiye zaman kaybeder. Ülkemiz bu sıkıntıyı yaşamamalı. Halkımız meseleyi sahiplendi. Yeni sistemi çok iyi biliyor ve anlıyor. Çünkü halkımızın geleneklerine de uygun bir sistem. Türkiye istikrarı yakalar ve milletin egemen olduğu bir demokratik modeli hayata geçirirse, önünde hiçbir engel olmaz; Türkiye gücü yakalar. Güçlü bir ülkenin vatandaşları olmak da ayrıcalıktır. Güçlü bir Türkiye, hem kendi vatandaşlarının elinden tutar, onlara en iyi hizmeti ulaştırır; hem de mazlumların elinden tutar. Bu seçimde Türkiye'nin geleceğini inşa edeceğiz" diye konuştu.

TEMEL ATMA MÜJDESİ

Türkiye'nin 16 yıllık süreçte sağlık alanında önemli mesafe kat ettiğini kaydeden Bakan Demircan, "Samsunumuzda da bunun karşılığını gördük. Altyapı ve yenilenme çalışmalarına ihtiyaç vardı. Daha önceki çalışmaları da bitirdik, yenilerini ekledik. Samsun için güzel çalışmalar oldu. Şehir Hastanesi'nin yer tahsisinde zorlanıyorduk. Canik İlçesi'nde güzel bir yer bulduk. Ön ihalesi yapıldı. Ağustos veya eylül ayında temel atarız. İki yıl içerisinde de hastanemiz biter. Sağlık turizmi de ülkemiz ve Samsunumuz için çok önemli. Canik'teki Şehir Hastanesi, Atakum, Tekkeköy ve küçük ilçelerimizdeki hastaneleri de tamamladığımızda Samsun'un 30-40 yıl sağlıkla ilgili meselesi olmayacak. Elimizdeki mekanları en verimli biçimde vatandaşa hizmet ettirmek, bundan arta kalan kısımda da sağlık turizmine açma imkanına sahibiz. Samsun için sadece sağlık turizmini düşünmüyoruz. Körfez ülkelerinden 'charter uçuş' başlayacak. Sahillerimizi de artık sanayiden korumak istiyoruz. Sanayi arsası ihtiyaçlarını şehrin güneyinde tarım arazisi olmayan yerlerde karşılamak istiyoruz. Samsun hızlı tren hattı da Sivas, Delice'ye kadar geldi. Proje ihaleleri bitti, bu sene yapım ihalesi gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

SAĞLIKTA MEMNUNİYET ARTTI

Türkiye'de sağlıkta memnuniyetin arttığını söyleyen Bakan Ahmet Demircan, "Yapılan araştırmalarda İngiltere'nin yüzde 42'si sağlık sistemlerinin geleceğinden endişe ediyor. Amerika'da bu sayı yüzde 30, Belçika'da yüzde 18, Türkiye'de de yüzde 3. Sistemimiz halk tarafından kabul görüyor ve güven veriyor ki halkımızın yüzde 97'lik kısmı endişe beyan etmiyor. Mutlaka yenilememiz ve geliştirmemiz gereken alanlar olacak. Ancak Türkiye bu gelir düzeyiyle iyi kurguladığı bir sağlık sistemi işliyor. Sürekli kalite yükseltiyoruz, iddiamız dünyada sağlık açısından aranan ülke olmak" dedi.

YENİ ATAMALAR YOLDA

Sağlık personeli atamaları hakkında da bilgi veren Bakan Demircan, şunları söyledi: "Bir kısım atama yaptık. Şimdi güvenlik soruşturması yapıyoruz, soruşturma bitenler hemen göreve başlıyor. Zaten ihtiyacımız var. Sağlık personeli açısından diğer ülkelerden sayıca azız. Ama buna rağmen onlardan üstün düzeyde hizmet üretiyoruz. Sağlıkçı kardeşlerimi tekrar tebrik ediyorum. Sağlıkçılarımızın daha kaliteli hizmet verebilmeleri için nisan ayında 9 bin alım yaptık, şimdi de 18 bin alıyoruz. Toplam 27 bin sağlıkçıyı almış olacağız. İlaveten 19 bin kişilik sağlık işçisi kadrosuna yakın bir zamanda ilana çıkacağız."

Zerrin SOMUNCU