Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen 3. Turizm Şurası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Şuraya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Türk Turizminin Sağlıklı Gelişimi İçin Sağlık Turizmi başlıklı oturumda açılış konuşmalarının ardından ilgili bakanların katıldığı bölümde Sağlık Bakanı Ahmet Demircan sağlık turizmini anlattı.

HİZMET KALİTESİ ARTIRMALIYIZ

Dünyada sağlık turizmine harcanan paranın 500 milyar dolar olduğunun altını çizen Demircan, bu rakamın kısa sürede 1 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini söyledi.
Bakan Demircan, "Turistik bölgelerdeki sağlık hizmetlerimizin kalitesini artırmak lazım. Buraya gelen turist gerekli sağlık hizmetini, ülkesinden daha kaliteli bir şekilde alabilmeli" dedi.

BİR TURİST 15 BİN DOLAR BIRAKIYOR

Her yıl 30 milyon insanın sağlık için kendi ülkesi dışına çıktığını ve ülkemizde ortalama bir turistin, sağlığı için 15 bin dolar harcama yaptığını belirten Bakan Demircan, "Turizmde 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefleniyor. Kişi başı turist harcamasını bin dolara çıkarmak için çalışmalar yapılıyor. Ancak sağlık alanında bir turist ortalama 15 bin dolar bırakıyor. Biz 2023 yılında sağlık turizminden 20 milyar dolar gelir elde edebiliriz" şeklinde konuştu.

ALTYAPI TAMAMLANMAK ÜZERE

Sağlıkta fiziki imkanların giderek geliştiğini anlatan Bakan Demircan, hekim ve hizmet kalitesinin de arttığını, bu konuda dünyadan geri olmadığımızı dile getirdi. 48 adet sağlık merkezinin dünyada akredite olduğunu, yapılan çalışmalarla bu sayının daha da artabileceğini kaydeden Bakan Demircan, 'Mevzuat alt yapımızı tamamlamak üzereyiz. Bu konuda yasal çalışmaları Meclis'e sevk edeceğiz. Ayrıca rehabilitasyon merkezleri ve yaşlı bakımı konusunda da dünyada büyük bir talep var. Ülkemiz, imkanlarımız bunun için de uygundur. Belirlemiş olduğumuz 2023 hedeflerine ulaşmamamız için hiçbir neden yok" dedi.