İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı Samsun Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Parkı ve Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda bayramlaşma töreni ve proje tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda milletvekili adayları tek tek Samsun'un ekonomi, sağlık, sanayi, ulaşım, demokrasi ve hukuk gibi alanlarla eksikliklerini anlatarak yapılacak projeleri tanıttı.

'AYAĞA KALK ÖMER BAŞKAN'

Toplantıda, bir süre önce Ankara'da gerçekleşecek aday tanıtım toplantısına giderken trafik kazası geçiren İYİ Parti Samsun heyetinden ağır yaralanan Samsun İl Başkanı Ömer Süslü ve Samsun Milletvekili Adayı İbrahim Özyer'in sağlık durumlarının her geçen gün iyiye gittiği, yaralıların tedavilerinin yoğun bakımda devam ettiği belirtildi. Salonun içerisine pankart hazırlayan partililer "Samsun ayağa kalktı seni bekliyor. Ayağa kalk Ömer Başkan" mesajı verdi. Toplantı esnasında gösterilen proje videosunun sonundaysa, daha önce kaydedilmiş Başkan Ömer Süslü'nün videosu da izlendi. Video esnasında partililer gözyaşlarını tutamayarak hüzünlü anlar yaşadı.

YOLSUZLUK PAÇALARDAN AKIYOR

Yaralılara geçmiş olsun dilekleriyle sözlerine başlayan İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayı Bedri Yaşar, "Manevi olarak şu anda aramızlar. Buna canı gönülden inanıyoruz. Bir an önce yanımızda olmalarını bekliyoruz. Nice bayramlara birlikte ulaşmamızı diliyorum. İnşallah 25 Haziran'a da demokrasi bayramına hep beraber uyanmış oluruz. Türkiye yeni ufuklara iyilerle beraber hedefine ulaşır. Meydanlarda hep genel politikalar konuşuluyor. Biz de ekip arkadaşlarımızla beraber, bayramı da fırsat bilerek Samsun konusunda neler düşündüğümüzü, planladığımızı paylaşmak istedik. 2002 yılında '3Y' ile iktidara talip olan mevcut yönetim şöyle demişti: 'Biz yasaklarla, yolsuzlukla, yoksullukla mücadele edeceğiz.' Geldiğimiz noktada yasakların bırakın azalmasını, insanlar artık kendi aralarında bile küçük harflerle konuşmaya başladılar. Yolsuzluğu tarif etmeye gerek yok, ülkenin her tarafında neredeyse paçalarından akıyor. Yoksulluk da ortada. Bugün genel politikalardan daha çok milletvekili adaylarımız tarafından Samsun politikalarını konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU