Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkan Yardımcısı Savaş Kiraz, seçimin bittiğini ama esnafın sorunlarının bitmediğini, yeni dönemde görev yapacak milletvekillerin sorunların üzerine eğilmesini beklediklerini ifade etti.

DAHA FAZLA YÜK VURMAYIN

Esnafın; vergi, personel maaşları, stopaj, dükkan kirası, elektrik, su gibi birçok gider altında ezildiğini belirten Kiraz, "Daha önce de belirttiğim gibi, esnafla alakalı hiçbir vaat, bu seçim sürecinde yoktu. Yeni dönemde ciddi adımlar atılmalı. Esnafın devlete hiçbir külfeti yok. Böyle bir teşkilatın devletten istediği çok fazla bir şey yok. Tek isteğimiz sırtımıza daha fazla yük vurmayın. Anayasa'nın 173'üncü maddesi 'devlet esnafı için koruyucu tedbirler almak zorundadır' diyor. Bugün bir milletvekili çıksın, biz esnaf için şu tedbiri aldık desin. Biz bilmiyor olabiliriz, varsa söylesinler" diye konuştu.

SEÇİM BİTTİ, DERT BİTMEDİ

Samsun'da SESOB'a bağlı 22 oda bulunduğunu hatırlatan Kiraz, "Gidip soralım, kaç defa bu odalara gidilip ziyaret edilmiş? Biz yeni dönemde milletvekilleri ile istişare halinde, sorunlarımızın giderilmesi için çalışan milletvekilleri görmek istiyoruz. Kendileriyle bir araya gelelim, sohbet edelim, sıkıntılarımızı anlatalım. Esnafın durumu iyi değil. Bugün gidin 100 esnafa sorun, 'ben elektriğimi, suyumu rahat ödüyorum, vergi borcum yok' diyen 20 kişi çıkmaz. Bugün büyük bir sanayi kuruluşunun asgari ücretten gösterdiği kişinin sigorta primi örneğin 650 liraysa, iki tezgahlı bir berberin işçisi için ödediği prim de aynı. Bu adalet değil ve küçük esnaf korunmamış oluyor. Dolayısıyla seçim bitti, esnafın derdi bitmedi. Biz derdimize derman olacak birilerini arıyoruz. Bunu 550 kişiye anlatamadık, inşallah bu dönem görev yapacak 600 vekil bizi anlar" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU / ÖZEL HABER