Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Haziran ayı meclis toplantısı Haluk Akyüz başkanlığında gerçekleştirildi. Davut Altan Meclis Salonu'ndaki toplantıya AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş da katıldı. Köktaş, Samsun'un ihracat rakamlarının artırılması için Samsun TSO üyelerine işbirliği çağrısında bulundu.

İHRACAT RAKAMI DÜŞÜK

Samsun'un ihracat rakamının çok düşük olduğunu ifade eden Köktaş, "450 milyon dolar gibi bir rakam var. Bu rakamı bugüne kadar hiçbir yerde telaffuz etmedim. Şehrimizin ihracatını çok kısa zamanda 1 milyar doların üzerine çıkarmalıyız. Eksiklikleri gidermek için kolları yeniden sıvamalı, yeniden sahaya inmeli ve yeniden bir AR-GE çalışması yapmalıyız. Bunun için de sizlerle işbirliği yapmak zorundayız. Birlikte kısa zamanda büyük hamleler yapmalıyız" diye konuştu.

MURZİOĞLU'NDAN TEBRİK

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise sadece üreterek, katma değer yaratarak ve ihracat yaparak hedeflere ulaşılabileceğini ve üretime odaklanmak gerektiğini söyledi. Murzioğlu, ayrıca Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) açıkladığı raporda yer alan Samsun'dan SAMPA A.Ş, Sürsan Su Ürünleri, Ulusoy Un, Borsan Grup, Yeşilyurt ve As Çelik A.Ş 'yi tebrik etti.

Barış BUDANOĞLU