Samsun'un Çarşamba İlçesi Kabaceviz Mahallesi'nde bulunan doğal güzellik Kabaceviz Şelaleleri güvenlik ve bakımsızlık problemi yaşıyor. Her mevsim birçok yerli ve yabancı turistin ilgisini çeken şelalelerde güvenlik önlemi alınmasın isteyen mahalleliler, şelalelerin Samsun turizmine kazandırılması gerektiğini söyledi.

CENNET GİBİ YER

Şelalelerin Samsun halkıyla kucaklaşmasını istediklerini söyleyen mahalleli Sefa Öz, "Burası gerçekten cennet gibi bir yer. Ancak çok eksiğimiz var. Yolumuzun yapılması ve şelalelerimizin bakımının sağlanması gerekiyor. En önemli konu can güvenliği. Su yükseldiğinde tehlikeli oluyor. Gençlerimizin bir de özçekim sevdaları var. Bu sevda 6 cana sebep oldu. Hatta geçen hafta da 14 yaşındaki bir çocuk düşmeden önce son anda kurtarıldı. O tehlikeli kısıma bent yapılmasını istiyoruz. Şelalenin çevresi çok bakımsız, bakımın gerçekleştirilmesini ve gelen misafirlerin vakit geçirebileceği şekilde oturma yerlerinin yapılmasını istiyoruz. Umarım bir an önce yetkililer gereğini yapar" diye konuştu.

EN ÖNEMLİSİ GÜVENLİK

Şelaleye hiçbir hizmetin yapılmadığını söyleyen bir başka mahalleli Yaşar Kahraman ise, "Geçmişte yetkililere ulaşabildiğimiz kadar ulaştık, imza topladık. Hatta gelip inceleme de yaptılar ama hizmet yok. Buraya yabancı turistler de geliyor. Hafta sonları çok yoğun oluyor. Vatandaşlar yolun bozuk olmasından dolayı zorluk yaşıyor. Geldiklerinde de piknik yapabilecekleri yer yok. Tuvalet bile yapılmadı. En önemli konu güvenlik. Geçen yıl iki gencimiz fotoğraf çekerken düşüp hayatını kaybetti. Bu olaylar bize üzüntü veriyor. Umarım yetkililer sesimizi duyar, yapılması gerekenleri yapar ve şu güzelliği inşallah değerlendiririz" dedi.

Zerrin SOMUNCU