Samsun'un İlkadım İlçesi'ndeki Uğur Mumcu Parkı'nda toplanan grup döviz ve pankartlarla çocuk cinayetleri ve istismarlarına karşı eylem yaptı. Düdük ve sloganlarla eylem yapan gruptan Elif Yaz isimli kadın bir basın açıklaması okudu. Cinayetler ve istismarların son bulması gerektiğini belirten Yaz, gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Basın açıklamasının ardından belirtilen eylem alanı dışında yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Bunun üzerine polisle tartışan grup, polis engelini aşmak istedi. Polisle arbede yaşayan grup, yoldan geçen arabaların önünü kesti.

PROVOKASYON YAPIYORLAR

Eylemin olduğu esnada grup içerisinden bir kadın gruba tepki göstererek grubun içerisinden provokasyon yapıldığını belirtti. Yapılan olaylara serzenişte bulunan kadın vatandaş, 'Rezilliğe gerek yok. Sana burada yer vermişler. Sesimizi duyurduk. Milletin arabasının önünü kesmeye gerek yok. İki kişi çıkıyor provokasyon yapıyor. Hepimiz anneyiz. Ben torunum için geldim buraya' dedi.

Daha sonra polisin bütün uyarılarına rağmen Muhuttin Özkefeli Bulvarı'ndan Cumhuriyet Caddesi'ne inen grup, sloganlar atarak polis eşliğinde Anıt Park Atatürk Anıtı önüne geldi. Burada İstiklal Marşı okuyan grup daha sonra polis kontrolünde dağıldı.