Samsun'un Vezirköprü İlçesi'ndeki Şahinkaya Kanyonu'nda serinlemek için girdiği suda kaybolan tur rehberi Selçuk Korkut'un arama çalışmaları 5. günde de devam etti. Suyun derinliğinin yaklaşık 75 metreyi bulmasından dolayı çalışmalar için Ankara'daki Jandarma Arama ve Kurtarma'dan (JAK) yardım istendi. Bölgeye gelen JAK timi, AFAD ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ekipleri ile birlikte kapsamlı arama çalışmalarına devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarına katılan Vezirköprü Kaymakamı Yusuf Emre Altıner ve Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İMKANLAR SEFERBER

Kaymakam Altıner, devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini vurgulayarak, "Aramaların 5. günü. Kameralarla nokta tespiti yapılmaya çalışılıyor. Kısa sürede kendisine ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Eğer kanyonda olmadığına kanaat getirirsek, karada aramaya devam edeceğiz. Umuyoruz ki sağ olarak ulaşalım" ifadelerini kullandı.

YOĞUN ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR

Başkan Edis ise, "Zor bir süreç, yer yer 110 metreyi bulan derinlikler var. 15 kişilik arama kurtarma ekibi yoğun şekilde çalışıyor. Ailesi 5 gündür bizimle, bizler çok üzülüyoruz" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR