Samsun'un İlkadım İlçesi İlyasköy Mahallesi'nde doğalgaz patlaması nedeniyle 7 iş yeri adeta savaş alanına döndü. Patlama sonucu birçok otomobil ve evin camı kırılırken, olayla ilgili Samsun Emniyet Müdürlüğü İlyasköy Polis Merkezi ekiplerince soruşturma başlatıldı.

Samsun'da şiddetli patlama! Ortalık savaş alanına döndü...

ZARAR KARŞILANSIN

Mahalle esnafı Bülent Hızırsarı, "Valimiz buraya geldi ve sağ olsun geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Cana geleceğine mala gelsin fakat işin ekonomik boyutunu düşünürsek, bu insanların zararının karşılanması gerekiyor. Vali mahkeme yolundan ve zararın bir miktarının karşılanabileceğinden bahsetmiş. Devletin burada zarar gören esnafa, kol kanat germesi lazım. Her konuda farklı düşünebiliriz fakat bu gibi durumlarda omuz omuza vermeliyiz, devletin gücüne ihtiyaç var" dedi.

Samsun'daki şiddetli patlamanın sebebi ortaya çıktı

NEREDE DEVLET

Yaşanılan patlama sebebiyle bir süre dükkanı açamayacaklarını belirten berber çalışanları ise, "Mağduruz, kimse olayın arkasında durmuyor ve herkes cebine baksın deniyor. Maddi hasarımız çok büyük, cam çerçeve gitti ve burası berber dükkanı. Seçim zamanı geldiğinde bütün siyasiler etrafımıza birikiyor. Başımıza bir iş geldiği zaman kimseyi bulamıyoruz, nerede devlet?' şeklinde konuştu.

Tayfur KARA