Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden alınan son değerlendirmelere göre Samsun ve çevreleri sağanak yağışlı ve 19 derece olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinin aralıklı olmak üzere, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı iç kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, kıyı kesimlerde ise önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise kıyı kesimlerde kuzey ve doğu zamanla yer yer batı ve kuzeybatı, iç kesimlerde ise güney zamanla kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği bekleniyor.

Meteoroloji'den Orta Karadeniz'e uyarı

Meteoroloji'den yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

Bugün Kastamonu ve Çorum çevreleri ile Ordu'nun güney, Samsun'un güneydoğu, Tokat'ın kuzey ve doğu ilçelerinde görülecek olan gök gürültülü sağanak yağışların, yer yer kuvvetli (21-50 mm) olacağı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZLERDE SİS UYARISI: Bu sabah (Pazar) saatlerinde, Batı Karadeniz'in doğusu ile Orta Karadeniz'de yer yer yoğun olmak üzere, sis hadisesi beklendiğinden denizcilerin ve balıkçıların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.