Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Aydın, Gülsan Sanayi Sitesi'nin son durumu hakkında değerlendirme yaptı. Sorunun birlik ve beraberlik içerisinde çözüme kavuşturulacağını ifade eden Aydın, devletin esnafın yanında olduğunu dile getirdi.

ORTADA ÇÖZÜMSÜZLÜK YOK

Başkan Aydın, 'Gülsan Sanayi esnafı, sanayi sitesinin taşınması konusunda hemfikir ancak esnafın kafasında 'nereye taşınacağız, ne zaman taşınacağız, belediye istimlak ettiği yerleri boşaltacak mı, yıkacak mı?' gibi soru işaretleri oluştu. Biz de Samsun Madeni Sanatkarlar Odası olarak esnafımızın, bu sıkıntılarını tüm siyasilere ilettik, artık şehrin idarecileri bu sorunun farkında. Bazı eksiklikler ve geç kalınmışlıklar olabilir ancak geçmişi karıştırış, birilerini suçlayacak, ortalığı karıştıracak durumda değiliz. Ortada çözümsüzlük yok devletimiz tüm imkanları ile esnafımızın yanında' ifadelerini kullandı.

ESNAFA NEFES OLDUK

Samsun Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin kurulduğunu ve bunun önemli bir adım olduğunu ifade eden Başkan Aydın, 'Kooperatifimize yapılan kayıtlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Böylelikle hem bürokrasinin üzerinden büyük bir yükü almış olduk hem de esnafımıza bir nefes olduk. Modern bir sanayi sitesi ön planı hazırladık, ülke genelindeki diğer sanayi sitelerinden örnekler alarak, projemize dahil edeceğiz. Bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.