Türkiye genelinde birçok kişinin telefonuna gönderilen terör örgütü PKK propagandası içeren mesaj, vatandaşın tepkisine yol açtı. PKK'nın ilk silahlı eylemlerini gerçekleştirdiği 15 Ağustos tarihine ithafen MERSİN 153 adlı telefon servisinden gönderilen mesajda, "Yaşasın Önder Apo ve PKK", "Büyük intikam", "Kürdistan" gibi provokatif ifadeler kullanıldı. Sosyal medyada mesaja tepki yağarken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BELEDİYEYLE İLGİSİ YOK

Mesaj gönderen numaranın Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilişkisi olduğu iddiaları üzerine ise belediyenin internet sitesinde açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Gece 04.00-04.30 saatleri arasında MERSİN153 kullanıcı adıyla vatandaşlarımıza SMS atarak yasa dışı terör örgütü propagandası yapan grubun ve söz konusu propaganda içerikli SMS'in Mersin Büyükşehir Belediyesi ve SMS panelimizle herhangi bir ilgisi yoktur. Sistemimiz üzerinden herhangi bir giriş tespit edilmemiştir. Siber güvenlik uzmanları ve emniyetimiz konuyla ilgili gerekli çalışmaları yürütmektedir. Bilginize sunulur" ifadelerine yer verildi.

HASSAS KONU

Samsun'da bu mesajı alan kişilerden biri olan PTT Çalışanları Dayanışma Derneği Başkanı Onur Karagöl, mesajı gördüğünde büyük bir şaşkınlık yaşadığını ifade ederek, "Mesajı gördüğümde hemen suç duyurusunda bulunmaya karar verdim. Mersin'de olayla ilgili soruşturma açılmış, bu nedenle suç duyurusunda bulunamadım. Bu cesareti nereden bulduklarını anlamakta zorlanıyorum. Çok hassas olduğumuz bir konu, dernek olarak birçok kütüphane açarak şehitlerimizin ismini verdik. Emniyet güçlerimiz ve adli merciler umarım bir an önce bu mesajı atanları yakalar" şeklinde konuştu.

Şükrü Berk ASKAR