Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde engelli ve yaşlılara hizmet verecek yapım değeri 30 milyonu aşan 4 projenin tamamlanması heyecanla bekleniyor. Bu yıl eğitim ve öğretime başlayacak olan Çarşamba Belediyesi Engelli Çocuklar Özel Eğitim Okulu ile inşaatları tamamlanmak üzere olan Çarşamba Engelsiz Yaşam Merkezi, Engelliler Aktif Yaşam Merkezi ve yakında inşaatı başlayacak olan Huzurevi Çarşamba'yı ayrıcalıklı bir ilçe haline getiriyor.

30 MİLYONLUK YATIRIM

Yatırımlara değinen Belediye Başkanı Dündar, 'Hayırseveri olduğumuz Çarşamba Belediyesi Engelli Çocuklar Özel Eğitim Okulunu tamamlayarak, bu yıl eğitim ve öğretime açılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığımıza teslim ettik. Aile Bakanlığımız engellilerin sürekli bakımının yapılacağı Çarşamba Engelsiz Yaşam Merkezi'ni Yeşilırmak kıyısında 20 dönüm alanda 5 blokluk yapılar şeklinde inşa ediyor. Yine Belediyemiz ve Ticaret Borsamız işbirliğiyle Adapark'ta engellilerin ve ailelerinin gündüz bakım ve rehabilitasyonunun sağlanacağı bir merkezi ayrı bir proje olarak ilçemize kazandırıyoruz. Ayrıca Bakanlığımız ile birlikte ilçemize huzurevi yapımı çalışmalarını başlatıyoruz. Engellilerimize ve yaşlılarımıza hizmet verecek 30 milyon lirayı aşan yatırımları ilçemize kazandırmış olacağız. Engellilerimiz ve yaşlılarımız gözetmemiz, takip etmemiz ve en çok hizmet etmemiz gereken insanlardır. Projelere katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.

HAYIRSEVER BELEDİYE

Çarşamba Belediyesi Engelli Çocuklar Özel Eğitim Okulu hakkında bilgi veren Başkan Dündar, 'Hayırseveri olduğumuz Özel Eğitim ve Uygulama Okulunu sosyal donatıları, derslikleri ve atölye alanlarıyla birlikte 8 milyon bütçeyle tamamlayarak, bu yıl eğitim ve öğretime açılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığımıza teslim ettik. Ataköy İlkokulu binasında bulunan özel eğitim uygulama okulunun 1. ve 2. kademe öğrencileri bu binaya taşınarak 3. kademenin açılmasına da zemin hazırlanmıştır. Böylelikle Karadeniz Bölgesi'nin en büyük özel eğitim ve uygulama okulunu Çarşamba'ya kazandırarak; ilkokul, ortaokul ve lise aşamasındaki engelli çocuklarımızın durumlarına uygun bir eğitim ortamını sağlanmış bulunuyoruz' şeklinde konuştu.