FUTBOL55'E KONUK

Samsunspor'un 25 yaşındaki başarılı sağ beki Erhan Kartal, Haberaks TV'de yayınlanan futbol55 programına konuk oldu. Tuğçe Semiz moderatörlüğünde Selçuk Kaya ve Murat Sandıkçı'nın sorularını yanıtlayan Erhan Kartal, camiaya güzel mesajlar verdi. Programda ayrıca talihli bir izleyiciye de Erhan Kartal imzalı forma hediye edildi. İlk olarak kendisi hakkında bilgiler veren Erhan, "Annem babam Ağrılı ama ben doğma büyüme Muğlalıyım. Futbola da Muğla'da başladım. Oradan Denizlispor'a transfer oldum. 2010 yılında profesyonel sözleşme imzaladım. Ardından sırasıyla Kasımpaşa, Şanlıurfaspor, Alanyaspor, Gazişehir ve Adana Demirspor forması giydim. Sezon başı üst liglerden de teklifler vardı. Samsunspor hiç aklımda yoktu. Tam bir takımla anlaşmak üzereydim, Samsunspor'dan arayıp bana projeyi anlattılar, kulübün hedeflerini anlattılar. İsmail Uyanık başkanın dönüşü, Reşat Çağan hocamızın burada oluşu ve Taner hocanın da beni çok istemesi etkili oldu. Ailemle de oturdum konuştum ve buraya gelmeye karar verdik" diye konuştu.

SAMSUN'U BEĞENDİM

Erhan Kartal, şöyle devam etti: "Eşimle Samsun'a yerleştim. Samsun hakkında bana bilgi veren tanıdıklarım oldu. Samsun'un güzelliklerini anlatıyorlardı ve gezip görünce daha da iyi anladım. Burası çok güzel bir şehir Kasımpaşa'dayken yöneticimiz olan Samsunlu Mustafa Aztopal ağabeyimin de Samsun'u bana çok anlattı. Burayı çok sevdim. Sessiz biriyimdir. Konuşmayı ve kalabalığı çok sevmem, evcimenimdir. Evde olmayı çok severim. Evde de genelde varsa maç izlerim yoksa eşimle birlikte dizi izliyoruz. Aile ortamını ve sıcaklığını çok seviyorum. Herkes gibi benimde hedeflerim var. Bu hedeflerime Samsunspor'la birlikte ulaşmak için geldim. 3 yıllık sözleşme imzaladım. Samsunspor başarılı olduğu an ben de başarılı olacağım ve hedeflerime ulaşacağım. Türk futboluna kesinlikle yabancı oyuncu sınırı getirilmeli. Yabancı oyunculara inanılmaz paralar veriliyor, daha sonra kulüplerimiz büyük sıkıntılar çekiyor. Bunun için altyapıya önem verilebilir. Önümüzde bir Altınordu örneği var. Her şey altyapıdan yetiştirmeyle düzelebilir."

HÜCUMU SEVİYORUM

"Takımda herkes birbirini zaten tanıyordu. Kamplarda çok iyi kaynaştık. Takımdaşlık ve arkadaşlık çok iyi. İyi bir hava yakaladık. Tek sıkıntımız bunu sahaya yansıtamadık. Bu iyi havayı sahaya yansıtırsak sorun olmayacaktır. Her bölgede ciddi bir rekabet var. Oyuncular da bu ligin üzerinde. Erkam ağabeyle de güzel bir rekabetimiz var. Burada önemli olan 'o oynuyor' diye küslük olmaması ve böyle bir durum yok. Ben savunmacıyım ama hücumu daha çok seviyorum. Geçen yıl Adana Demirspor'da 33 maç oynadım ve hücuma da ciddi katkı sağladım. Takım iyice oturduğunda beni de hücumda daha etkili izleyeceksiniz. Camia bize güvensin, sabretsin. Kaliteli bir başkanımız, hocamız ve takımımız var. Eyüp maçıyla çıkışa geçeceğiz ve üst üste seri galibiyetler alacağız. Bu ligde yenilebilirsin ama iyi mücadele etmen şart. Mücadele etmeden hiçbir şey olmuyor. Takımımız kalitesini Eyüpspor maçında gösterecektir. Taraftarımız bize inansın ve sabır göstersin. Takımımız iyi olacak. Taraftarımız özellikle iç sahada bizler için büyük bir itici güç oluyor."

EYÜP ÇIKIŞ OLACAK

"Aslında lige iyi başladık. Amed galibiyeti ardından bu ligin iyi takımlarından Gümüşhane ile deplasmanda berabere kaldık. 1-0 öndeydik talihsiz bir gol yedik. Kazanabilirdik ama yine de puanla döndük. Bizim hesaplarımızda Sancaktepe, Eyüp ve Ankara Demir'i yenmek vardı. Sancaktepe yenilgisini nazar boncuğu olarak değerlendiriyorum. İnşallah Eyüp maçıyla birlikte çıkışa geçeceğiz. Sezona başlarken hocamız bize 'bu ligde geriye düşmeyeceksin' demişti. 'Rakipler öne geçince vakit geçirmek için her şeyi yapacaktır' demişti. Sancaktepe maçında da yediğimiz erken gol bizi kötü etkiledi. Bunlar mazeret değil. Bu lig mücadele gerektiren bir lig. Ancak yeniden camiayı ayağa kaldıracak olan bizleriz. Bizler oyuncular olarak kendimize inanıyoruz. Bize bir çıkı, yolu lazım. İnşallah hafta sonunda bu çıkış yolunu bulacağız. Bu hafta üç maç oynayacağız. Eyüpspor maçı, ardından hafta içi Türkiye Kupası'nda Diyarbekirspor maçı ve son olarak yine ligdeki Ankara Demirspor maçı. Bu haftayı güzel geçtiğimiz takdirde ilerleyen haftalar bize ışık olacaktır."