Terme'de bir araya gelen sanayi esnafı tarafından kurulan kooperatifle Yeni Sanayi Sitesi kurulması için başlatılan çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Mevcut sanayi sitesinin hemen yan tarafında 110 bin m2'lik arsayı satın alarak işe koyulan kooperatifi, Terme ve Samsun Büyükşehir Belediyesi de yalnız bırakmamış, kooperatif tarafından satın alınan arsanın imarı yapılarak, arsa sanayi ve ticaret alanı olarak tahsis edilmişti.

BAŞKAN KUL BİLGİ ALDI

110 bin metrekare alan içinde her biri 350'şer metrekareden oluşan 154 iş yerinin yer alacağı yeni sanayi alanı içinde ayrıca 10 bin metrekare sosyal alan yer alacak. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, temeli yakın zamanda atılması planlanan ek sanayi sitesinde incelemelerde bulundu, çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

DEĞİŞİMİN ÖNEMLİ ADIMI

Başkan Kul yapılacak Yeni Sanayi Sitesi'nin ilçedeki değişimin en önemli adımlarından biri olduğunu belirterek, 'Yeni sanayinin kurulması için kendi arsalarını alarak yola koyulan tüm sanayicilerimizi kutluyorum. Yeni Sanayi Sitesi ile inşallah esnaflarımız gelişecek, Terme gelişecek. Özellikle esnafımızı çok daha fazla önemsiyoruz. Çünkü güçlü ekonominin bel kemiğidir esnafımız' dedi.

SIKINTILAR MAZARETİMİZ OLMADI

'Herkes için mutlu Terme' oluşturmayı hedeflediklerini, çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar ve engelliler için ayrı ayrı projeler ürettiklerini ve bu doğrultuda çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Başkan Kul, 'Önümüzdeki sıkıntılar hiçbir zaman bizim için mazeret olmamıştır. Terme dinamik ve kaliteli bir şehirdir. Ekip çalışmasıyla sıkıntıların üstesinden geliyoruz. Terme'de modern bir şehirde yaşamanın rahatlığını herkes hak ediyor. Bizler de bu anlamda vatandaşlarımızın rahatı için çalışıyoruz. Yeni sanayi sitesi ilçemize, sanayicilerimize ve ülkemize hayırlı olsun' diye konuştu.

İnceleme gezisinde Başkan Kul'a belediye meclis üyesi Hüseyin Alemdar'da eşlik etti. Ek sanayi sitesinin 2020 yılında bitirilmesi hedefleniyor.