Haberaks TV'de Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına katılan, AK Parti 25 ve 26. Dönem Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Cumhurbaşkanı ve Genel Merkez tarafından Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesiyle ilgili konuştu.

PARTİMİZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Marmara Bölgesi'nde teşkilat komisyonu olarak 11 vilayete Genel Merkez adına görevlendirildiğini ifade eden Kurt, 'Zaten yapılan çalışmanın yeni dönemdeki şahısları biz olacağız. Vazifemize başladık, ilçeleri ve illeri gezeceğiz. Teşkilata yeni bir canlılık ve hareket getirmek için çalışacağız. Seçim hazırlığı bütün boyutlarıyla devam ediyor. Amacımız; devam eden seçim çalışmasının teşkilat boyutunu nasıl yürütürüz, bunları masaya yatırmak. Sadece seçimle sınırlı değil seçim sonrasını da gözetecek şekilde çalışıyoruz. AK Parti, her zaman Türkiye'de teşkilatçılık boyutuyla çok güçlü olmuş bir partidir. Diğer partiler sandıklarda kendilerine temsilci bulamazken AK Parti sandıklarda 6-9 kişi bulundurabilen bir parti. Güçlü bir teşkilatız, bu teşkilat yapısı da AK Parti'nin başarısının arkasındaki yapıdır. Bu nedenle gece gündüz demeden, partimiz için çalışacağız' ifadelerini kullandı.

ÇALIŞAMALAR YAPILACAK

Çalışmalara başladıklarını aktaran Kurt, Marmara Bölgesi'nin genel fotoğrafını çekip, gerekli raporlama yöntemleriyle Genel Merkeze aktaracaklarını dile getirdi. Kurt, 'Vereceğimiz raporlar ağırlıklı olarak teşkilatla ilgili raporlar olacak. AK Parti, kurumsal yapısıyla da çok güçlü bir parti. İstişare ile tüm mekanizmalarını çalıştırıp farklı bir şekilde adaylarını çıkarıyor, bu bağlamda bizim verdiğimiz raporlar önemli olacak. Yerel yönetimlerimiz de bir taraftan çalışıyor, Ar-Ge birimi anketleriyle, farklı yöntemlerle saha çalışmalarını yapıyorlar. Marmara Bölgesi'nde ne yapılıyorsa aynı çalışma tüm bölgelerde devam edecek. AK Parti, mart ayında yapılacak yerel seçimlere en güçlü şekilde girmek için çalışmalarını tamamlayacak. Takvime göre teşkilat ziyaretlerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Çalışmaların hemen sonrasında raporlamayı yapıyoruz. İlk etapta çalışmalarımızı ekim sonu itibari ile bitirmek istiyoruz "ifadelerini kullandı.

Pirsu DÜZGÜN