Son kurul toplantısını Terme ilçesinde gerçekleştiren, Samsun Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürü Menderes Alan ve teknik heyeti, Belediye Başkanı Şenol Kul'u makamında ziyaret etti. Terme'de restorasyon çalışmaları devam eden 'Pazar Cami' ve restorasyonu planlanan Cüneyd-i Bağdadi türbesinde incelemelerde bulundular.

DEĞERLENDİRME YAPILDI

Samsun Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürü Menderes Alan ve teknik heyeti, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Toker'in katıldığı inceleme gezilerinde Terme Pazar Camii ve çevresi, restorasyon çalışması planlanan Cüneyd-i Bağdadi türbesi ile ilgili fikir alışverişi ve değerlendirmelerde bulundular.

BAŞKAN KUL'A ÖVGÜ

Terme'nin tarihi kimliğine yepyeni bir görünüm kazandıracak olan restorasyon projeleri ile ilgili inceleme gezisi sonrası değerlendirmede bulunan Müdür Menderes Alan, 'Pazar Cami ve Cüneyd-i Bağdadi türbelerinin restorasyon çalışmalarını incelemek için Terme'deyiz. Buraların aslına uygun şekilde ayağa kaldırılması adına çok doğru bulduğumuz bir proje. Bunları ortaya çıkartıp, güzelleştirmek, iyileştirmek adına Samsun Büyükşehir ve Terme belediyelerimiz ile değerlendirmelerde bulunduk. Terme'nin tarihi yerlerinin değerlendirilmesi ve buralara bir zenginlik katılması konusunda Şenol Bey ile anlaştık. Sayın başkanda bu çalışmalara olumlu bakıyor. Böyle başkanları görünce seviniyor, mutlu oluyor ve heyecanlanıyoruz. Terme'deki projelere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

ÖZEN GÖSTERİYORUZ

'Tüm insanlığın ortak mirası olarak kabul edilen tarihi yapıların korunması bizim de sorumluluklarımız arasındadır' diyen Başkan Kul, kurul üyelerini Terme'de ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kul, 'Tarihi yapılar bakımından zengin bir kültüre sahip ilçemizde tarihi eserlere ve camilerimize, dokusunu bozmadan sahip çıkıp, gelecek nesillere kültürel miras olarak aktarılmasına özen gösteriyoruz. Pazar Camii ve Cüneyd-i Bağdadi türbesinin tarihi kimliğinin ortaya çıkartılarak, yarınlara taşınması ve bölgenin turizme kazandırılması adına bu projeleri çok önemsiyoruz. Bu çalışmalarda birçok kişinin ve kurumun emeği, katkısı var. Bölgeyi bizlerle gezip incelemelerde bulunan, değerli fikirlerini paylaşan kurul üyelerimize, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcımıza, bu süreçte bize verdikleri destek ve projemize sağladıkları katkı için teşekkür ediyorum. Restorasyon çalışmaları bölgemize, Terme'mize hayırlı olsun" diye konuştu.